Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορεί να ζουν φάλαινες 25 χρόνια μεγαλύτερες από τις ΗΠΑ! (vids)

Gazzetta team
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορεί να ζουν φάλαινες 25 χρόνια μεγαλύτερες από τις ΗΠΑ! (vids)
Τρομερή ανακάλυψη από τους επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν τώρα ότι η τοξοκέφαλη φάλαινα μπορεί να φτάσει τα 268, άρα ενδέχεται να κολυμπούν εκεί έξω κήτη 25 χρόνια μεγαλύτερα από τις ΗΠΑ!

Κάπου στον ωκεανό και δη, στο Αρκτικό, ενδέχεται να ζει μια φάλαινα -ή και περισσότερες- 25 χρόνια μεγαλύτερη από τις ΗΠΑ, που «γεννήθηκαν», θυμίζουμε, στις 4 Ιουλίου 1776.

Είναι απίστευτο και όμως, οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι είναι εφικτό!

Όπως ανακάλυψαν, η τοξοκέφαλη φάλαινα μπορεί να φτάσει, ίσως και να ξεπεράσει, τα 268 έτη ζωής!

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν έχει ανακαλυφθεί κάποια που να γεννήθηκε το 1751. Τώρα εξηγείται, όμως, το 200 ετών καμάκι, που βρέθηκε σε μια τέτοια φάλαινα, το 2007!

Οι τοξοκέφαλες φάλαινες, που ζουν στον Αρκτικό Ωκεανό, μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι έφταναν το... πολύ ως τα 211, αφότου μία από αυτές χρονολογήθηκε από τα αμινοξέα στο μάτι της.

Αλλά, Αυστραλοί ερευνητές, που χρησιμοποίησαν ένα γενετικό «ρολόι», για να προβλέψουν τις ζωές των ζώων, λένε ότι αυτό το είδος φάλαινας, και ίσως και άλλα είδη, ζουν σχεδόν 60 χρόνια περισσότερο απ' ό,τι νόμιζαν.

Μελετώντας 42 γονίδια και κατόπιν μιας χημικής διεργασίας, που ονομάζεται μεθυλίωση, μπορούν, πλέον, με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, να προβλέψουν το προσδόκιμο ζωής.

Όπως καταλαβαίνετε, έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε αν θα βρεθεί μια φάλαινα σχεδόν 300 ετών!