Δεκάδες αντικείμενα βρέθηκαν στη «Φωλιά του Λύκου» του Χίτλερ (vid)

Gazzetta team
Δεκάδες αντικείμενα βρέθηκαν στη «Φωλιά του Λύκου» του Χίτλερ (vid)
Δεκάδες αντικείμενα ήρθαν στο «φως», μετά από εβδομάδες ανασκαφών, από το -σχεδόν ανέγγιχτο από το 1944- αρχηγείο του Χίτλερ, στο Ανατολικό Μέτωπο, στην Πολωνία.

Δεκάδες αντικείμενα από το αρχηγείο του Αδόλφου Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο, στην Πολωνία, έφεραν στο «φως» οι αρχαιολόγοι, μετά από εβδομάδες ανασκαφών.

Το αρχηγείο των Ναζί παρέμεινε, σε μεγάλο βαθμό, ανέγγιχτο από το 1944, όταν και το εγκατέλειψε ο Χίτλερ.

Στο βίντεο του βερολινέζικου δικτύου Ruptly βλέπουμε χτένες, ξυράφια, οδοντόβουρτσες, πινακίδες και άλλα αντικείμενα, που βρέθηκαν στο «Wolf's Lair» ή, ελληνιστί, «Φωλιά του Λύκου», όπως λέγεται, ένα εκτεταμένο συγκρότημα, κρυμμένο σε ένα απομακρυσμένο πολωνικό δάσος.

Βρέθηκε, μάλιστα, ακόμη και ένας αναπτήρας, που λειτουργεί ακόμα, 75 χρόνια μετά!

Πολλά από τα αντικείμενα φέρουν, φυσικά, σβάστικα και άλλα ναζιστικά διακριτικά...

Ο Zenon Piotrowicz, διευθύνων σύμβουλος του ιστορικού χώρου, δήλωσε ότι κάθε νέα ανακάλυψη είναι σημαντική, καθώς δείχνει πώς λειτουργούσαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Για παράδειγμα, οι ιστορικοί βρήκαν μια πινακίδα με τίτλο "Barbershop", δηλαδή «Κουρείο».

Στη «Φωλιά του Λύκου», θυμίζουμε, ο συνταγματάρχης Claus von Stauffenberg επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να δολοφονήσει τον Χίτλερ το 1944.

Το αρχηγείο -που είναι ανοιχτό στο κοινό από το 1990- εγκαταλείφθηκε εντελώς από τους Ναζί το 1945, όταν οι Σοβιετικοί προχωρούσαν προς το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του πολέμου.