Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου για 9η συνεχόμενη χρονιά η Μέρκελ

Gazzetta team
Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου για 9η συνεχόμενη χρονιά η Μέρκελ
Στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες για το 2019 παρέμεινε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. ​

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος παραμένει, με τη φετινή της διάκριση, η μόνη αρχηγός κράτους των G20, που διατηρεί τα σκήπτρα για ένατη διαδοχική χρονιά, ενώ είναι η 14η φορά, μάλιστα, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα!

Πρόκειται για ένα τρομερό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις το 5% των επικεφαλής κυβερνήσεων ανά τον κόσμο είναι γυναίκες, οι οποίες, δε, αντιπροσωπεύουν μόνο το 24% των θέσεων στα κοινοβούλια του πλανήτη.

Από εκεί και πέρα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της φετινής λίστας του Forbes.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, η οποία είναι η μόνη γυναίκα στην αμερικανική ιστορία που έχει βρεθεί σε αυτήν τη θέση, αλλά και η «αρχιτέκτονας» της διαδικασίας παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.