Ένα αγόρι και δυο κορίτσια απειλούσαν πως θα ξεκινούσαν να πυροβολούν στο σχολείο τους

Gazzetta team
Ένα αγόρι και δυο κορίτσια απειλούσαν πως θα ξεκινούσαν να πυροβολούν στο σχολείο τους
Τρεις νέοι, που απείλησαν πως θα άνοιγαν πυρ μέσα στα σχολεία τους, συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στη Φλόριντα, εξέλιξη που αντανακλά την ψύχωση που προκαλούν τα λεγόμενα mass shootings στις ΗΠΑ, όπου τα όπλα αφθονούν.

Οι συλλήψεις έγιναν στην Κομητεία Μπράουαρντ, κοντά στο Μαϊάμι, την Πολιτεία όπου τη 14η Φεβρουαρίου του 2018 ψυχικά διαταραγμένος πρώην μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς στο λύκειο από το οποίο είχε αποβληθεί στην Πάρκλαντ.

Η τραγωδία σόκαρε τις ΗΠΑ, αλλά δεν οδήγησε σε κάποια απτή αλλαγή της νομοθεσίας.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι συνέλαβαν έναν έφηβο 16 ετών ο οποίος είχε απειλήσει σε SMS και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως θα άνοιγε πυρ μέσα στο λύκειό του, στην πόλη Γουέστον.

Ο νεαρός, κατηγορούμενος για απειλές κατά ζωής, οδηγήθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.

Το Σάββατο, ένα κορίτσι 12 ετών συνελήφθη διότι απείλησε σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Snapchat πως θα δολοφονούσε συμμαθητές της, επίσης στο Γουέστον.

Την περασμένη Πέμπτη, δύο σχολεία στην Κομητεία αποκλείστηκαν από τις αρχές που διενεργούσαν έρευνα για τις απειλές μιας 14χρονης έφηβης, που επίσης συνελήφθη.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά τις απειλές αυτές και διενεργούμε διεξοδικές έρευνες», τόνισε η αστυνομία της Κομητείας Μπράουαρντ σε ανακοίνωσή της.

Η αλληλουχία των συλλήψεων συνέπεσε με τη δημοσίευση έρευνας της εφημερίδας Sun-Sentinel για την απειλή που εγείρουν οι «διαταραγμένοι» έφηβοι, που «πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα» και έχουν «εμμονή με τον θάνατο».

Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι το 2018, η αστυνομία στη Φλόριντα συνέλαβε 293 παιδιά και εφήβους. Δέκα χρόνια νωρίτερα, είχε συλλάβει μόλις 32.

Η Φλόριντα, Πολιτεία με το προσωνύμιο Sunshine State (η «Πολιτεία της Λιακάδας», λόγω του εύκρατου κλίματός της), αποκαλείται επίσης ειρωνικά «Gunshine State» (η «Πολιτεία της λάμψης των όπλων», σε ελεύθερη απόδοση), καθώς τα όπλα είναι ευρύτατα διαθέσιμα και οι άδειες οπλοφορίες πολύ εύκολο να αποκτηθούν.

Η χερσόνησος στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια σε θέατρο εξαιρετικά πολύνεκρων επιθέσεων, με χειρότερη εκείνη με στόχο νυχτερινό κέντρο όπου σύχναζαν ομοφυλόφιλοι στο Ορλάντο το 2016 (49 νεκροί).