Ηχηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της τουρκικής προκλητικότητας (vid)

Gazzetta team
Ηχηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της τουρκικής προκλητικότητας (vid)
Μήνυμα προς την Τουρκία, φαίνεται πως θα στέλνει μεταξύ άλλων το κείμενο συμπερασμάτων της προσεχούς Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου, θα αναφέρει ρητά πως το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, συζητήσαμε το σχέδιο συμπερασμάτων της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διενεργηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στο σχέδιο αυτό συμπεριελήφθη ρητή αναφορά στο γεγονός ότι το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Παρουσιάσαμε συνολικά την τουρκική συμπεριφορά - όλους τους τελευταίους μήνες- που προκαλεί ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Η ξεκάθαρη θέση των εταίρων μας, για αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελεί μια ξεκάθαρη απάντηση, ευρωπαϊκή απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα».

Πηγή: Reader.gr