Έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών και άλλαξε το DNA του

Gazzetta team
Έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών και άλλαξε το DNA του
Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας και πρωταγωνιστής είναι ένας άνδρας από τη Νεβάδα των ΗΠΑ, ο οποίος υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και έμαθε ότι κατά τη διαδικασία αντικαταστάθηκε και ένα μέρος του DNA του με αυτό του Γερμανού δότη του.

Ο Κρις Λονγκ διαπίστωσε -ακολουθώντας τη θεραπεία για τη λευχαιμία- ότι όχι μόνο είχε αλλάξει το αίμα του, αλλά και το σπέρμα του.

Ο Λονγκ, ο οποίος είναι αστυνομικός, δήλωσε στους The New York Times: «Νόμιζα ότι ήταν πολύ απίστευτο ότι μπορώ να εξαφανιστώ και να εμφανιστεί κάποιος άλλος».

Τώρα οι συνάδελφοί του εξετάζουν πώς αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ποινικές υποθέσεις και ο Κρις συμφώνησε να συλλέξει επιχρίσματα για να παρακολουθήσει τις αλλαγές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αλλαγή στο DNA μπορεί να επηρεάσει ποινικές υποθέσεις. Κάτι σχετικό συνέβη το 2004 στην Αλάσκα όπου ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή διαπιστώθηκε ότι είχε λάβει μυελό των οστών από τον αδερφό του, ο οποίος ήταν ο πραγματικός ύποπτος και τελικά καταδικάστηκε.

Έχει επίσης προκαλέσει σύγχυση στον εντοπισμό θυμάτων ατυχημάτων ή εγκληματικών ενεργειών.

Πηγή: Reader.gr