Κρατούμενος κρεμάστηκε, το μετάνιωσε, αλλά οι σωφρονιστικοί τον κοιτούσαν χωρίς να κάνουν κάτι (vid)

Gazzetta team
Κρατούμενος κρεμάστηκε, το μετάνιωσε, αλλά οι σωφρονιστικοί τον κοιτούσαν χωρίς να κάνουν κάτι (vid)
Μετά την περίπτωση του Kalief Browder που έγινε ντοκιμαντέρ από το Netflix, οι φυλακές στο Ράικες έρχονται για ακόμα μία φορά στην επικαιρότητα.

Αν έχετε Netflix, σας αρέσουν οι σειρές ντοκιμαντέρ και μπορείτε να συγκρατήσετε τα αισθήματά σας δείτε το «Time: The Kalief Browder Story».

Στα 6 επεισόδιά του, περιγράφεται η περιπέτεια που πέρασε ένας 15χρονος πιτσιρικάς που κατηγορήθηκε χωρίς ουσιαστικά στοιχεία οτι έκλεψε μία τσάντα το 2010, έμεινε για δύο χρόνια σε μία από τις χειρότερες φυλακές των ΗΠΑ, με την δίκη του να αναβάλλεται περίπου 30 φορές, καθώς οι αρχές δεν μπορούσαν να «δέσουν» την υπόθεση.

Τα όσα πέρασε στο Rikers Island, όπου έμεινε για μήνες ολόκληρους στην απομόνωση, μόνο ως εφιάλτης μπορούν να χαρακτηριστούν, με αποτέλεσμα όταν το δικαστήριο αποφάσισε να τον ελευθερώσει, χωρίς να εκδικαστεί τελικά η υπόθεση (ο μάρτυρας που υποτίθεται οτι τον είχε αναγνωρίσει ως δράστη της κλοπής είχε φύγει στο εξωτερικό και ο εισαγγελέας δεν μπορούσε να φέρει στη Νέα Υόρκη για το δικαστήριο), να έχει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα.

Τόσο μεγάλα που στις 6 Ιουνίου αυτοκτόνησε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, με την μητέρα του να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να τον σώσει.

Έκτοτε, η Πολιτεία έχει λάβει την απόφαση να κλείσει το συγκεκριμένο συγκρότημα φυλακών μέχρι το 2026, όμως μέχρι τότε τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Το τελευταίο έγινε γνωστό από τους Times της Νέας Υόρκης και αφορά την εγκληματική αδράνεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων μπροστά σε περιστατικό αυτοκτονίας.

Ο 18χρονος Nicholas Feliciano λοιπόν, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του και κρεμαστεί. Την ώρα όμως που το έκανε, μάλλον έκανε δεύτερες σκέψεις και το μετάνιωσε, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να στηρίξει κάπου τα πόδια του και να απεγκλωβιστεί από την θηλιά που είχε περάσει στον λαιμό του.

Η αυτοκτονία του καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο οι υπάλληλοι πρέπει να παρακολουθούν συχνά και φαίνεται η προσπάθειά που κάνει για να σωθεί. Υπάρχει όμως video που δείχνει έναν σωφρονιστικό υπάλληλο να ανοίγει την πόρτα, να βλέπει τον νεαρό κρεμασμένο, να την κλείνει και να φεύγει.

Χρειάστηκε να περάσει 7 λεπτά, μέχρι να επέμβει κάποιος και να τον σώσει, με αποτέλεσμα ο νεαρός από την προηγούμενη εβδομάδα που έγινε το περιστατικό να είναι σε καταστολή, με εγκεφαλικές βλάβες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στο επεισόδιο έχουν ήδη τιμωρηθεί.