Η τρομακτική στιγμή που τεράστια άλκη επιτίθεται με τα κέρατά της σε εν κινήσει αυτοκίνητο (vid)

Gazzetta team
Η τρομακτική στιγμή που τεράστια άλκη επιτίθεται με τα κέρατά της σε εν κινήσει αυτοκίνητο (vid)
Μια τεράστια αρσενική άλκη, μάλλον αφηνιασμένη, εμφανίζεται σε βίντεο να τρέχει και να πέφτει με τα κέρατά της πάνω σε αυτοκίνητο, που βρίσκεται, μάλιστα, εν κινήσει!

Το απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου σε δρόμο της Σαμάρα, στη Ρωσία.

Στο αυτοκίνητο βρίσκονται ο οδηγός και ο συνοδηγός, ο οποίος έχει δει την άλκη από μακριά και έχει βγάλει το κινητό του, προκειμένου να τραβήξει μερικά πλάνα του πανέμορφου άγριου ζώου. Παράλληλα, όμως, φαίνεται ότι ζήτησε από τον οδηγό να κάνει λίγο πιο δεξιά, για καλύτερες λήψεις...

Ξαφνικά και ενώ το πλησιάζουν -η αλήθεια είναι- επικίνδυνα, η άλκη αγριεύει, τρέχει και πέφτει στο μπροστινό πλάι του αυτοκινήτου, τρομοκρατώντας τους δύο άνδρες!

Στη συνέχεια, ο οδηγός προσπαθεί, κορνάροντας, να απομακρύνει το άγριο ζώο, το οποίο, ωστόσο... φορτίζει και ετοιμάζεται για δεύτερη επίθεση! Έξυπνα, λοιπόν, ο οδηγός βάζει όπισθεν και φεύγει από το σημείο.

Σύμφωνα, πάντως, με την αστυνομία της περιοχής, η άλκη επιτέθηκε και σε δεύτερο αυτοκίνητο, προκαλώντας -ευτυχώς- μόνο υλικές ζημιές.

Η άλκη, να πούμε, είναι είδος ελαφιού. Απαντάται στη Βόρεια Αμερική και την Ευρασία. Είναι το μεγαλύτερο υπάρχον ζώο της οικογένειας των ελαφίδων.

Το ύψος μιας μέσης αρσενικής άλκης στο ακρώμιο είναι 1,4 με 2,1 μέτρα και βάρος 380 με 700 κιλά. Τα θηλυκά είναι μικρότερα.