Τουρίστες χάραξαν τα αρχικά τους σε αρχαιολογικό μνημείο 1300 ετών (vid)

Gazzetta team
Τουρίστες χάραξαν τα αρχικά τους σε αρχαιολογικό μνημείο 1300 ετών (vid)
Ζευγάρι τουριστών επισκέφθηκε έναν αρχαιολογικό χώρο και χάραξαν τα αρχικά τους σε ναό 1300 ετών.

Δύο τουρίστες συνελήφθησαν επειδή χάραξαν τα αρχικά τους σε έναν ναό 1300 ετών, ο οποίος ανακηρύχθηκε χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ναό των Μάγια, 1300 ετών, ο οποίος βρίσκεται στην Γουατεμάλα.

Βρίσκεται κοντά στην σημερινή πόλη Flores στο τμήμα της βόρειας Guatemalan Peten, και ιδρύθηκε το 732 μ.Χ. Το Tikal Temple II είναι μέρος του εθνικού πάρκου Tikal της Γουατεμάλας και το 1979 κηρύχθηκε χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το ζευγάρι συνελήφθη να σκαλίζει τα αρχικά «A + P» πάνω στον τοίχο του ναού στην αρχαία πόλη Tikal, μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές περιοχές των Μάγια.

Τα ονόματά τους δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ ο Alba Ruiz, που τους είδε έγραψε στο Facebook:

«Τους βρήκα να σκαλίζουν στους τοίχους του Ναού. Όταν ρώτησα τι έκαναν, έδειξαν προσβεβλημένοι. Αν έρχεστε σε αυτό το μέρος, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις, είναι κοινή λογική» και πρόσθεσε:« Πρέπει να προσλάβουμε περισσότερους υπάλληλους για να φροντίσουμε την κληρονομιά μας».

Ο νόμος της Γουατεμάλας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς επιβάλλει πρόστιμα ύψους μεταξύ £ 10.040 και £ 100.415 για ζημιές σε αρχαία αξιοθέατα καθώς και ποινές φυλάκισης μεταξύ έξι και εννέα ετών, σύμφωνα με αναφορές.