Ελεύθερος σκοπευτής πέτυχε τη μακρύτερη νυχτερινή βολή χωρίς φωτισμό από απόσταση 2 χιλιομέτρων (pics & vid)

Gazzetta team
Ελεύθερος σκοπευτής πέτυχε τη μακρύτερη νυχτερινή βολή χωρίς φωτισμό από απόσταση 2 χιλιομέτρων (pics & vid)
Το ρεκόρ της μακρύτερης νυχτερινής βολής και μάλιστα με περιορισμένη ορατότητα και χωρίς... βοήθεια από λέιζερ ή άλλες πηγές φωτός, πέτυχε ένας σκοπευτής, που δοκίμασε νέο ρωσικό αντιαρματικό τουφέκι από απόσταση δύο χιλιομέτρων!

Πρόκειται για το SVLK-14 της εταιρείας Lobaev Arms, το οποίο δοκιμάστηκε υπό ακραίες συνθήκες: Στο απόλυτο σκοτάδι και ενώ η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του κακού καιρού, ενώ δεν υπήρχε φεγγάρι και τα αστέρια ήταν κρυμμένα. Εν ολίγοις... πίσσα!

Και ακριβώς αυτό ήθελαν οι άνθρωποι της Lobaev Arms, καθώς το νέο πυροβόλο όπλο, εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, είναι εφοδιασμένο με μία ειδική διόπτρα νυχτερινής όρασης, που επιτρέπει στον σκοπευτή να βλέπει στο σκοτάδι, αλλά χωρίς να φωτίζει τον στόχο.

Η δοκιμή, λοιπόν, ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

«Θέλαμε να πετύχουμε ρεκόρ, με τη μακρύτερη νυχτερινή βολή, χωρίς φωτισμό... με λέιζερ ή άλλες πηγές φωτός», δήλωσε ο σχεδιαστής του όπλου, Vladimir Lobaev.

Ο σκοπευτής Sergey Shmakov έφερε εις πέρας την αποστολή, πετυχαίνοντας όλους τους στόχους του από απόσταση 1.920 μέτρων.

Η εταιρεία, όμως, δεν σταματάει εδώ.

«Την άνοιξη θα φτάσουμε στα 2.300 μέτρα, στη συνέχεια στα 2.500 ή 2.600 και θα κλείσουμε στα 6 χιλιόμετρα», τόνισε ο Shmakov.

Έξι χιλιόμετρα, για να καταλάβετε την απόσταση, είναι το Μοσχάτο-Ψυρρή...