«Hannibal The Cannibal»: Η εξομολόγηση του κατά συρροή δολοφόνου που περνάει την ζωή του στην απομόνωση (vid)

Gazzetta team
«Hannibal The Cannibal»: Η εξομολόγηση του κατά συρροή δολοφόνου που περνάει την ζωή του στην απομόνωση (vid)
Ο δολοφόνος είπε στον ψυχίατρο πως «είμαι ικανός για οτιδήποτε» και παραμένει ο πιο επικίνδυνος φυλακισμένος.

Ο κατά συρροή δολοφόνος που του έχει δοθεί η ονομασία «Hannibal the Cannibal» (Χάνιμπαλ ο κανίβαλος) πέρασε 42 χρόνια στην απομόνωση και θα παραμείνει εκεί για την υπόλοιπη ζωή του.

Ο Ρόμπερτ Μάουντλεϊ, 66 ετών, έχει εκτίσει ήδη 42 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία τεσσάρων ανδρών στη δεκαετία του 1970, περνάει 23 ώρες την ημέρα στην απομόνωση και βγαίνει μόνο μια ώρα για να γυμναστεί με συνοδεία έξι φρουρών.

Η πρώτη δολοφονία

Ο Maudsley που εργαζόταν ως συνοδός, πραγματοποίησε την πρώτη του δολοφονία το Μάρτιο του 1974, όταν γνώρισε τον John Farrell, 30 ετών, ο οποίος τον πήρε μαζί του για σεξ και του έδειχνε φωτογραφίες κακοποιημένων παιδιών.

Μετά από την δολοφονία αυτή, εισήχθη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο του Broadmoor στο Berkshire, όμως στην συνέχεια σκότωσε ακόμα έναν άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 1977 σκότωσε έναν συγγενή του, τον David Francis, 26 ετών.

Μετά από αυτό, ο Maudsley μεταφέρθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, Wakefield, όπου ένα χρόνο αργότερα (τον Ιούλιο του 1978) σκότωσε δύο συμπατριώτες σε μια μέρα.

Δολοφόνησε τον Salney Darwood, 46 ετών, ο οποίος είχε σκοτώσει τη σύζυγό του και τον Γουίλιαμ Ρόμπερτς, 55 ετών, που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα κορίτσι.

Πως του δόθηκε το ψευδώνυμο «Χάνιμπαλ ο κανίβαλος»

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως είχε φάει μέρος του εγκεφάλου ενός από τα θύματά του στη φυλακή, και έτσι του δόθηκε το ψευδώνυμο «Hannibal The Cannibal».

«Πρόσεχε είμαι ικανός για οτιδήποτε»

Ο γεννημένος στο Λίβερπουλ serial killer, συναντήθηκε με τον ψυχολόγο φυλακής Dr Bob Johnson το 1991.

Ο Δρ Τζόνσον είπε ότι χρειάστηκαν δύο με τρία χρόνια για να πάρει άδεια να ξεκινήσει συναντήσεις μαζί του.

Οι συνεδρίες διήρκησαν δύο χρόνια και σε μία από αυτές, ο δολοφόνος του είπε: «Είμαι ικανός να κάνω οτιδήποτε γι’ αυτό να είστε προσεκτικός».

Ο ανιψιός του, αποκάλυψε πως ο δολοφόνος έβλεπε ντοκιμαντέρ στο κελί του, ασχολιόταν με την τέχνη και διάβαζε ποίηση του David Attenborough.

Τα γράμματα στον ανιψιό του

Αξίζει να σημειωθεί πως serial killer έστελνε επιστολές στον ανιψιό του Gavin , οι οποίες έδειχναν ένα μέρος του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του.

Ο ανιψιός του μιλά επίσης για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ο θείος του ήταν ένας δολοφόνος, βλέποντας την ιστορία σε μια εφημερίδα.

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ, ο Gavin, δήλωσε ότι ήξερε πως ο «θείος Bob» φυλακισμένος αλλά επειδή ήταν παιδί δεν του είχαν εξηγήσει τι ακριβώς είχε κάνει.

«Όταν ήμουν περίπου 12, 13 ετών, ένας από τους φίλους μου στην τάξη διάβαζε μια εφημερίδα που είχε διπλή σελίδα με τίτλο: «Cannibal Maudsley» με την ιστορία και μια φωτογραφία του. Ήξερα αμέσως ότι αυτός ήταν ο θείος μου ο Μπόμπ», είπε ο ανιψιός του.

Το παράξενο είναι πως ο Gavin (ο ανιψιός) δεν έχει γνωρίσει καλά τον θείο του αφού σε όλη του την ζωή είναι στην φυλακή, όμως έχουν δυνατό «δέσιμο» μεταξύ τους.

Ο Maudsley εκτίει τέσσερις ποινές ισόβιας κάθειρξης. Είναι ο πιο επικίνδυνος φυλακισμένος και βρίσκεται σε απομόνωση για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, ενώ θα μείνει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του.