Ανακαλύφθηκε νεκροταφείο κάτω από σχολείο

Gazzetta team
Ανακαλύφθηκε νεκροταφείο κάτω από σχολείο
Ένα ραντάρ ανακάλυψε περισσότερους από 145 τάφους κάτω από τα θεμέλια ενός σχολείου.

Συγκεκριμένα οι τάφοι ανακαλύφθηκαν σε λύκειο στην Τάμπα της Φλόριντα και αποτελούν κομμάτι του νεκροταφείου Ρίτζγουντ, ένα νεκροταφείο των μέσων του 20ου αιώνα για τους απόκληρους και φτωχούς της περιοχής.

Τα φέρετρα ανακαλύφθηκαν περίπου στο 1-1,5 μέτρο βάθος με τη χρήση ενός γεωραδιοεντοπιστή (ειδικό ραντάρ εδάφους), αφού το σχολείο ενημερώθηκε για την πιθανή ύπαρξη νεκροταφείου κάτω από τα θεμέλια του.

Σύμφωνα με τα αρχεία περισσότεροι από 250 άνθρωποι είχαν ταφεί στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Αφροαμερικανοί, ανάμεσα τους και περισσότερα από 77 παιδιά και βρέφη.

Το Ρίτζγουντ άνοιξε το 1942 και πωλήθηκε σε ιδιωτική εταιρία τοπ 1957, ενώ το 1959 η περιοχή αποκτήθηκε από το σχολείο και το 1960 άνοιξε το λύκειο Κινγκ.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει το αγροτικό οίκημα του σχολείου, με τον επικεφαλής του, Τζεφ Έκινς να τονίζει ότι γίνονται σχέδια για να φύγει το κτήριο εκεί.

Παρόλο που το ραντάρ δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς τι υπάρχει κάτω από το την επιφάνεια του εδάφους, τα μοτίβα ταιριάζουν με τα ιστορικές καταγραφές περί της ύπαρξης νεκροταφείου.

Επίσης οι τάφοι δεν μπόρεσαν όλοι να καταγραφούν από το ραντάρ καθώς είτε κάποιοι έχουν υποστεί φθορές ή καταστραφεί από το πέρασμα των ετών , είτε στις περιπτώσεις των παιδιών είχαν πολύ μικρό μέγεθος.

Πηγή: reader.gr