Μεσιτικό γραφείο πουλάει αντί 360.000 ευρώ σιλό πυρηνικών πυραύλων του Ψυχρού Πολέμου (pics)

Gazzetta team
Μεσιτικό γραφείο πουλάει αντί 360.000 ευρώ σιλό πυρηνικών πυραύλων του Ψυχρού Πολέμου (pics)
Ένα μεσιτικό γραφείο ανέλαβε να πουλήσει παροπλισμένο σιλό πυρηνικών πυραύλων από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, που είναι κρυμμένο κάτω από τη γη στην έρημο της Αριζόνα!

Αν ενδιαφέρεστε, λοιπόν, να αποκτήσετε ένα ακίνητο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και είστε και λίγο... περίεργοι, να η ευκαιρία!

Το μεσιτικό γραφείο Realty Executives έχει αναλάβει να πουλήσει το, κρυμμένο κάτω από την έρημο της Αριζόνα, σιλό πυρηνικών πυραύλων των ΗΠΑ, αντί 360.000 ευρώ! Μιλάμε για μία έκταση 13, περίπου, στρεμμάτων, 35 μίλια βόρεια του Τούσον και για το εργοστάσιο, συγκεκριμένα, που έφτιαχνε το διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα του Titan II.

Ο Titan ΙΙ (οι παλαιότεροι, ίσως, θυμούνται περί τίνος πρόκειται) ήταν ένας πύραυλος ικανός να χτυπήσει στόχους 6.000 μίλια μακριά, με ωφέλιμο φορτίο, μάλιστα, 600 φορές πιο ισχυρό από την ατομική βόμβα -που εξαφάνισε τη Χιροσίμα!

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στη δεκαετία του 1960, όταν η μοίρα ολόκληρου του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από αβέβαιη, με τον Ψυχρό Πόλεμο να μαίνεται...

Το εν λόγω σιλό, δε, είναι μόλις ένα από τα 18 γύρω από το Τούσον, που χτίστηκαν το 1962. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όμως, και ενώ ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωνε, η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε εντολή να καταστραφούν όλα και στη συνέχεια τούς έβαλε πωλητήριο.

«Οι άνθρωποι, που δεν ενδιαφέρονται για το τι βρίσκεται υπόγεια, αγόραζαν τις εκτάσεις για τη γη», τόνισε ο Rick Ellis, που αποφάσισε να αγοράσει αυτόν τον τόπο, μαζί, φυσικά, με το σιλό, το 2002.

Κατέβαλε, τότε, 200.000 δολάρια στην οικογένεια, η οποία, πριν από αρκετά χρόνια, είχε αγοράσει την έκταση από την κυβέρνηση αντί, μόλις, 20.000 δολαρίων.

Ο Ellis ζητάει τώρα 395.000 δολάρια και ήρθε, μάλιστα, σε επαφή με τον κτηματομεσίτη Grant Hampton, ο οποίος έφερε με τη σειρά του έναν επαγγελματία φωτογράφο στην περιοχή, για να τραβήξει φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες είναι, αν μη τι άλλο, ανατριχιαστικές...

Πηγή φωτογραφιών: realtyexecutives.com