Ισότητα στο ζευγάρι: Εστιατόριο προσφέρει τον λογαριασμό χωρισμένο στα δύο

Gazzetta team
Ισότητα στο ζευγάρι: Εστιατόριο προσφέρει τον λογαριασμό χωρισμένο στα δύο
Το Blackwood’s Bar and Grill στο Εδιμβούργο, εισήγαγε μια νέα καινοτόμα μέθοδο, για να δείξει ότι είναι στην πράξη υπέρ της ισότητας ανδρών και γυναικών.

Τί έκανε λοιπόν; Θέλοντας να διώξει την αμηχανία των νέων ζευγαριών στο ξεκίνημα της κοινής πορείας τους, φροντίζει να μοιραστούν το ποσό του λογαριασμού. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να το ζητήσουν όταν κάνουν κράτηση στο εστιατόριο μέσω τηλεφώνου, ή σε online κράτηση. Εάν αυτό συμβεί, ο σερβιτόρος φέρνει το λογαριασμό σε δύο ξεχωριστές αποδείξεις. Βέβαια δεν ξέρουμε αν σκέφτηκαν ότι αυτό μπορεί να φέρει ακόμα μεγαλύτερη αμηχανία, αφού στην περίπτωση αυτή, ο καβαλιέρος κάθε άλλο παρά "ιππότης" δείχνει...

Για λογαριασμό του εστιατορίου- μπαρ, ο Γκάρι Χάρντινγκ, διευθυντής του Blackwood, χαρακτήρισε, ως «διακανονισμό του 21ου αιώνα» την πολιτική αυτή του μαγαζιού, τονίζοντας χαρακτηριστικά στα βρετανικά ταμπλόιτ:

«Όταν φτάνει ο λογαριασμός, μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσάρεστες συζητήσεις μεταξύ δύο ανθρώπων και έχουμε κάνει δική μας υπόθεση την παροχή βοήθειας, για να μην υπάρχει αυτή η αμηχανία. Μας αρέσει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και δεν υπάρχει άλλο εστιατόριο στην πόλη που να προσφέρει κάτι τέτοιο»..,

Συμπλήρωσε δε: «Εμείς δεν επιβάλουμε τη ρύθμιση στα ζευγάρια. Οι επισκέπτες πρέπει απλά να το αναφέρουν μόνο όταν κάνουν την κράτηση».