Γερμανία: Αξιόποινη πράξη το «upskirting»

Gazzetta team
Γερμανία: Αξιόποινη πράξη το «upskirting»
To «upskirting», ήτοι το να τραβάει κανείς φωτογραφίες κάτω από τις φούστες των γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους, θα αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη στη Γερμανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά την υιοθέτηση ενός ανάλογου νόμου στη Βρετανία.

«Η παραγωγή φωτογραφιών και βίντεο, που εικονίζουν απόκρυφα σημεία άλλων προσώπων, τα οποία φωτογραφήθηκαν ή βιντεοσκοπήθηκαν, χωρίς την άδειά τους, κάτω από τα ρούχα τους» θα αποτελεί ποινικό αδίκημα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ακόμα και η ενέργεια του να τραβάει κανείς μια τέτοια φωτογραφία, θα αποτελέσει, επίσης, αξιόποινη πράξη όπως και το να τη μοιράζει. Το γερμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει το νομοσχέδιο για να γίνει νόμος του κράτους.

Η απαγόρευση θα αφορά και τις φωτογραφίες των ντεκολτέ εν αγνοία των γυναικών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Έως σήμερα, αυτού του είδους η πρακτική δεν θεωρείτο αξιόποινη πράξη, παρά μόνο εάν ο δράστης παρενοχλούσε το θύμα του ή προχωρούσε σε απρεπείς ενέργειες σε βάρος του.

«Το να φωτογραφίζει κανείς μία γυναίκα κάτω από τη φούστα της ή το ντεκολτέ της συνιστά μια ταπεινωτική και αδικαιολόγητη παραβίαση της προσωπικής ζωή της» επισήμανε η υπουργός Δικαιοσύνης Κρίστιν Λάμπρεχτ.