Επιστήμονες βρήκαν τις πιθανότητες που έχει ο άνθρωπος να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο!

Gazzetta team
Επιστήμονες βρήκαν τις πιθανότητες που έχει ο άνθρωπος να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο!
Ένα τρομακτικό σενάριο για το μέλλον της ανθρωπότητας φέρνει στο φως νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι έχουν 1 στις 14.000 πιθανότητες να εξαφανιστούν το επόμενο έτος.

Οι πιθανότητες είναι περισσότερες από όσες έχει ένας άνθρωπος να χτυπηθεί από κεραυνό ή να του επιτεθεί καρχαρίας, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πιθανότητα το είδος μας να πεθαίνει από φυσικές αιτίες σε ένα έτος είναι μία στις 14.000.

Η ομάδα των επιστημόνων σημειώνει ότι ο κίνδυνος αυξάνεται όταν προστεθούν στην εξίσωση και οι ανθρωπογενείς απειλές, δηλαδή τα πυρηνικά όπλα ή η αλλαγή του κλίματος.

Η πρόσφατη μελέτη για την ανθρώπινη εξαφάνιση διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι έθεσαν ως στόχο τον προσδιορισμό της συνολικής πιθανότητας της ανθρώπινης εξαφάνισης από φυσικές αιτίες - αυτό περιλαμβάνει πτώσεις αστεροειδών και ηφαιστειακές εκρήξεις.

Η ομάδα εξέτασε τα χρόνια ύπαρξης του ανθρώπου στη Γη για να προσδιορίσει την πιθανότητα εξαφάνισης του είδους μας από τον πλανήτη.

Αυτός ο υπολογισμός σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξαφανιστούν από ότι ένα άτομο έχει να χτυπηθεί από κεραυνό (1 στις 700.000) ή να δεχθεί επίθεση από έναν καρχαρία (1 στις 650.000).

Σε ένα δεύτερο μέρος της μελέτης, η ομάδα εξέτασε τα δεδομένα των ορυκτών και διαπίστωσε ότι η πιθανότητα μειώθηκε σε μία στις 23.000.

Η ομάδα συγκέντρωσε αρχαιολογικά και απολιθωμένα αρχεία από αντικείμενα ηλικίας εκατοντάδων χιλιάδων ετών - πολλά από τα οποία προέρχονταν από το Μαρόκο και την Αιθιοπία.

Πέρυσι, μια ξεχωριστή ομάδα ερευνητών σχεδίασε ένα μοντέλο για να καθορίσει τις τρεις πιθανές τύχες για τον πλανήτη μας, καθώς ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται και οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος επιδεινώνονται.

Οι μαθηματικοί μοντελοποίησαν πώς επιβίωσαν οι προηγμένοι πολιτισμοί στους αρχαίους εξωπλανήτες ή πώς εξαφανίστηκαν όταν αντιμετώπισαν παρόμοιες αλλαγές στο περιβάλλον.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι οι προσομοιώσεις αποκαλύπτουν «μια ριζοσπαστική αλήθεια για την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε καθώς ωθούμε τη Γη σε μία ανθρωποκεντρική εποχή»

Πηγή: Reader.gr