Τίγρης σουλατσάρει σε ρωσικό χωριό τρομοκρατώντας τους κατοίκους (vid)

Gazzetta team
Τίγρης σουλατσάρει σε ρωσικό χωριό τρομοκρατώντας τους κατοίκους (vid)
Μια ενήλικη τίγρης της Σιβηρίας... κόβει βόλτες σε χωριό της Ρωσίας, έχοντας προκαλέσει πανικό στους κατοίκους, που δεν μπορούν να εξηγήσουν τη συμπεριφορά της.

Η ασυνήθιστη συμπεριφορά του αρσενικού τίγρη, ηλικίας 2-3 ετών, που τολμάει να πλησιάσει τόσο πολύ τον άνθρωπο, και μάλιστα δεν φοβάται ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε τα φώτα τους, έχει προβληματίσει τους ειδικούς -και τους κατοίκους φυσικά- οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι το σαρκοβόρο ζώο άρρωστο ή τραυματισμένο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κάτοικοι στο Vostok έχουν δει δεκάδες φορές την τίγρη να... σουλατσάρει στους δρόμους του χωριού, κυρίως τα βράδια. Έφτασε, μάλιστα, ακόμη και κοντά στο σχολείο, μέρα μεσημέρι!

Έχουν... ζώσει, λοιπόν, το χωριό με κάμερες, προκειμένου να παρατηρούν τις κινήσεις του μεγάλου θηλαστικού.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην αφήνουν ελεύθερα τα ζώα τους και τα κατοικίδια τους, και γενικώς να προσέχουν και οι ίδιοι, μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Αν, πάντως, η τίγρης δεν επιστρέψει στην τούνδρα, δεν αποκλείεται να αιχμαλωτιστεί, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς της συμβαίνει -και για να ανακουφιστούν, φυσικά, οι κάτοικοι, που λογικό είναι να έχουν κατατρομάξει.