22χρονος influencer λέει ότι το να μαθαίνουν τα παιδιά όσα έγιναν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να βλάψει την ψυχική τους υγεία (pics & vid)

Gazzetta team
22χρονος influencer λέει ότι το να μαθαίνουν τα παιδιά όσα έγιναν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να βλάψει την ψυχική τους υγεία (pics & vid)
Ένας νεαρός influencer εξέφρασε σε τηλεοπτική εκπομπή την άποψη ότι η γνώση όσων έλαβαν χώρα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία των παιδιών.

Ο 22χρονος Freddie Bentley είναι το πρόσωπο της ημέρας στην Αγγλία και... δικαίως, μετά από όσα είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Good Morning Britain, και τα οποία προκάλεσαν ποικίλες και -κυρίως- έντονες αντιδράσεις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο νεαρός influencer του Instagram δήλωσε ότι το πρόγραμμα σπουδών των βρετανικών σχολείων πρέπει να μειώσει στο ελάχιστο τις αναφορές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διότι, όπως πιστεύει, ήταν «τόσο έντονος», που μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία των παιδιών...

Εν ολίγοις, να σταματήσουν τα παιδιά να μαθαίνουν ιστορία.

«Δεν θέλω να ακουστεί ως ασέβεια. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Θυμάμαι να σκέφτομαι ''ω, Θεέ μου, είναι τόσο έντονο όλο αυτό'', όταν μάθαινα, σαν παιδί, τι συνέβη τότε», είπε ο 22χρονος -ο οποίος, να αναγνωρίσουμε, ότι χρειάζεται ένα κάποιο θάρρος να τα πει όλα αυτά στην τηλεόραση, σε μια χώρα όπως η Αγγλία, που έχει να λέει και να υπερηφανεύεται για την αντίστασή της στους Ναζί.

Και συνέχισε ο Freddie: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως το Brexit. Θα μπορούσε να διδάσκεται αυτό στα σχολεία, για να καταλάβουν τα παιδιά πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Όταν τελείωσα το σχολείο ήταν σαν να έπεσε ένας τόνος... τούβλων στο κεφάλι μου. Δεν ήξερα τίποτα. Δεν είχα μάθει τίποτα για τη ζωή».

Σήμερα, στην Αγγλία, οι μαθητές μαθαίνουν για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από την περίοδο της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία μέχρι την περίφημη μάχη της Δουνκέρκης και την ηγεσία του Τσόρτσιλ.

Όπως καταλαβαίνετε, τα λεγόμενα του νεαρού προκάλεσαν έναν χαμό στα social media -και στο προφίλ του στο Instagram, προφανώς- με το κράξιμο να πέφτει σύννεφο, διότι, ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, όπως προείπαμε, το θέμα «Β' Παγκόσμιος Πόλεμος» είναι εξαιρετικά ευαίσθητο...