Η ιρακινή υπηρεσία πληροφοριών άνοιξε τον δρόμο για την επιδρομή εναντίον του Μπαγκντάντι

Gazzetta team
Η ιρακινή υπηρεσία πληροφοριών άνοιξε τον δρόμο για την επιδρομή εναντίον του Μπαγκντάντι
Ο τουρκικός στρατός και η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση αντάλλαξαν πληροφορίες πριν την επιδρομή Αμερικανών μελών των ειδικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ιράκ έδωσε στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό τις ακριβείς συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρισκόταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιδρομή που φέρεται ότι οδήγησε στον θάνατό του, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερ αξιωματούχος της ιρακινής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η υπηρεσία πληροφορήθηκε σε ποιο σημείο βρισκόταν ο Μπαγκντάντι από έγγραφα που βρήκε σε μυστική τοποθεσία στη δυτική έρημο του Ιράκ αφού συνέλαβε δύο Ιρακινούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, που ανήκαν στον «εσωτερικό κύκλο» του, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Συντονιζόμασταν διαρκώς με τη CIA παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες που διαθέτει η Ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για τις κινήσεις του Μπαγκντάντι και το μέρος όπου κρύβεται», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτή η συνεργασία ήταν επιτυχής και επιτεύχθηκε ο τελικός στόχος που ήταν να φονευθεί ο Μπαγκντάντι».

Τουρκία- επιχείρηση εναντίον του Aλ Μπανγκντάντι: Οι τουρκικές και οι αμερικανικές στρατιωτικές διοικήσεις αντάλλαξαν πληροφορίες πριν την επιδρoμή στην Ιντλίμπ

Ο τουρκικός στρατός και η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση αντάλλαξαν πληροφορίες πριν την επιδρομή Αμερικανών μελών των ειδικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας με στόχο τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

΅«Πριν την αμερικανική επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας χθες το βράδυ υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός μεταξύ των στρατιωτικών διοικήσεων και των δύο χωρών».

Μάλιστα όπως δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, εξ όσων γνωρίζει, ο Αλ Μπαγκντάντι είχε φτάσει στην περιοχή όπου διεξήχθη η επιχείρηση των ΗΠΑ 48 ώρες νωρίτερα.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο τουρκικός στρατός είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την αμερικανική επιδρομή στη Συρία.

Οι SDF εργάζονταν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης για την εξόντωση του Μπαγκντάντι

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εργάσθηκαν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης που είχε στόχο την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής τους.

«Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες επί του πεδίου και έγινε ακριβής παρακολούθηση για να εξοντωθεί ο τρομοκράτης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με μια κοινή επιχείρηση», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι. «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σ' αυτή τη σπουδαία δουλειά», πρόσθεσε στην ανάρτησή του κάνοντας tag τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον, αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως η αμερικανική αποστολή εναντίον του Μπαγκντάντι περιλάμβανε δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο Μπαγκντάντι πιστεύεται πως σκοτώθηικε σε αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσαν πηγές στην περιοχή, και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τρμαπ πρόκειται να κάνει μια «μείζονα δήλωση» από τον Λευκό Οίκο.