Νορβηγός εφοπλιστής χρηματοδοτεί έρευνα για να «αντιμετωπίσει» τον Δαρβίνο στα σχολεία

Gazzetta team
Νορβηγός εφοπλιστής χρηματοδοτεί έρευνα για να «αντιμετωπίσει» τον Δαρβίνο στα σχολεία
Σάλο έχει προκαλέσει στη Νορβηγία ο εφοπλιστής Einar Johan Rasmussen, ο οποίος έχει δαπανήσει 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ίδρυμα, που στοχεύει να αμφισβητήσει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου και να προωθήσει τον ευφυή σχεδιασμό στη θέση του!

Το ίδρυμα BioCosmos απευθύνει έκκληση, μάλιστα, για μία «πιο ανοικτή συζήτηση για τη βιολογία και το σύμπαν» και στοχεύει «σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την επιστήμη και τα μεγάλα ερωτήματα», ειδικά «στους νέους και στους νέους ενήλικες», συμπεριλαμβάνοντας, φυσικά, στο target group και μαθητές.

Όπως συμβαίνει με όλους τους υποστηρικτές της θεωρίας του ευφυούς σχεδιασμού, το ίδρυμα εξηγεί τις αρετές μιας ψευδοεπιστημονικής θεωρίας, ότι, δηλαδή, η φύση και όλα τα βιολογικά συστήματα είναι τόσο πολύπλοκα, ώστε είναι αδύνατον να δημιουργήθηκαν με τυχαίες διεργασίες, όπως υποστηρίζει η θεωρία της εξέλιξης.

Η θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού αναφέρεται, ουσιαστικά, στην αιτία της ύπαρξης του σύμπαντος, αλλά και της ζωής στον πλανήτη μας, χαρακτηρίζοντάς την έναν νου με ευφυΐα, που σχεδίασε και ουσιαστικά τα δημιούργησε -χωρίς να κατονομάζει τον ευφυή σχεδιαστή ως Θεό.

Ο 81χρονος Rasmussen, λοιπόν, ο οποίος ζει στην Κρίστιανσαντ -η νορβηγική Ζώνη της Βίβλου, που βρίσκεται στην Αμερική- δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK ότι «η επιθυμία του είναι να κάνει γνωστό το μεγαλύτερο μέρος αυτής της σύγχρονης έρευνας, που διαφέρει σημαντικά με τη θεωρία του Δαρβίνου».

Ο εφοπλιστής συμφωνεί με το ίδρυμα BioCosmos, τα μέλη του οποίου είναι ένας Δανός καθηγητής, ένας γιατρός, ένας πολιτικός ένας μηχανικός και ένας θεολόγος, ότι η εξέλιξη «δεν μπορεί, πλέον, να εξηγείται ως αποτέλεσμα συμπτωματικών μεταλλάξεων και φυσικών επιλογών».

Περιττό να πούμε ότι υπήρξαν πολλές και έντονες αντιδράσεις για έναν πλούσιο και ισχυρό επιχειρηματία, που προσπαθεί να επηρεάσει το νορβηγικό εκπαιδευτικό σύστημα.

«Είναι εντελώς λάθος για τους πλούσιους ανθρώπους να προσπαθούν να ''αγοράσουν'' πρόσβαση σε νορβηγικές αίθουσες διδασκαλίας», δήλωσε στο NRK ο Torstein Tvedt Solberg, βουλευτής του σοσιαλιστικού-δημοκρατικού κόμματος. «Αυτό είναι πολύ εναλλακτικό, δεν είναι επιστημονικό. Είναι πολύ πιο κοντά στα σκουπίδια», πρόσθεσε.