Συρία: Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός σε επίθεση των κουρδικών δυνάμεων στο Τελ Αμπιάντ

Gazzetta team
Συρία: Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός σε επίθεση των κουρδικών δυνάμεων στο Τελ Αμπιάντ
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σήμερα σε επίθεση των συριακών κουρδικών δυνάμεων παρά την εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών, την οποία συμφώνησε η Άγκυρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη έπειτα από διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

"Ένας από τους ηρωικούς συντρόφους μας έπεσε μάρτυρας και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση με αντιαρματικά και ελαφρά όπλα (...) την οποία διέπραξαν τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας αποστολής αναγνώρισης και επιτήρησης" που πραγματοποιούσαν οι δύο στρατιώτες στην περιοχή Τελ Αμπιάντ της βορειοανατολικής Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο στρατός απάντησε για να αμυνθεί στην επίθεση αυτή που έκανε η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού(YPG) με αντιαρματικά και ελαφρά όπλα και παρά τη συμφωνία για παύση των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από την περιοχή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία εκεχειρίας παρά τις παραβιάσεις της.