Τζόνσον: «Δεν θα διαπραγματευτώ καθυστέρηση με την ΕΕ» - Απόψε το αίτημα για νέα αναβολή

Gazzetta team
Τζόνσον: «Δεν θα διαπραγματευτώ καθυστέρηση με την ΕΕ» - Απόψε το αίτημα για νέα αναβολή
Η περαιτέρω καθυστέρηση του Brexit δεν αποτελεί λύση και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να απορρίψει το αίτημα της Βουλής των Κοινοτήτων για νέα αναβολή, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε επιστολή του προς τους βουλευτές.

«Δεν θα διαπραγματευτώ μια καθυστέρηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο Τζόνσον σε αυτή την επιστολή, σύμφωνα με το Sky News.

«Θα πω στην ΕΕ ό,τι λέω στον βρετανικό λαό κατά τις 88 ημέρες μου ως πρωθυπουργός: Ότι η περαιτέρω καθυστέρηση δεν είναι λύση», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον «είναι πολύ πιθανόν οι φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απορρίψουν το αίτημα του κοινοβουλίου για περαιτέρω καθυστέρηση (ή να μην λάβουν μια απόφαση γρήγορα)».

Απόψε θα σταλεί από το Λονδίνο το αίτημα για νέα αναβολή

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ότι το αίτημα για παράταση του Brexit θα σταλεί απόψε, σύμφωνα με έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Αφού παραλάβει την επιστολή «ο Τουσκ θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους ηγέτες της ΕΕ για το πώς θα αντιδράσουν. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ημέρες», πρόσθεσε.

Πηγή: reader.gr