Πήγε βόλτα στην παραλία και είδε μυστηριώδες πλάσμα να αναβλύζει «αίμα» από το δέρμα του (pic)

Gazzetta team
Πήγε βόλτα στην παραλία και είδε μυστηριώδες πλάσμα να αναβλύζει «αίμα» από το δέρμα του (pic)
Μια γυναίκα πήγε μια βόλτα στην παραλία και αντίκρισε ένα αλλόκοτο πλάσμα, που την άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Περίεργη κατάληξη είχε η βόλτα μιας γυναίκας σε παραλία της (έκπληξη) Αυστραλίας.

Διότι, το περπάτημά της μετατράπηκε, τελικά, σε μία αγωνιώδη αναζήτηση στο ίντερνετ, προκειμένου να μάθει τι ήταν ένα αλλόκοτο πλάσμα που αντίκρισε -και είχε ξεβράσει η θάλασσα- η όψη του οποίου την άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Όπως έγραψε στο Facebook, το «εξωγήινο» ον ήταν σαν να αναβλύζει αίμα από το δέρμα του και ρώτησε τους «φίλους» της αν γνωρίζει κανείς περί τίνος πρόκειται.

Έπειτα από μερικές... πανέξυπνες απαντήσεις τύπου «περιττώματα εξωγήινου» και «εμετός φάλαινας», αποδείχθηκε ότι το περίεργο πλάσμα ήταν από τα πλέον συνηθισμένα στις θάλασσες του πλανήτη μας (και εδικά της Αυστραλίας), καθώς επρόκειτο για έναν θαλάσσιο λαγό. Λίγο μεγάλο, βέβαια, με βάση και τους δικούς μας, εδώ στην Ελλάδα, αλλά και πάλι...

Οι λαγοί της θάλασσας εκκρίνουν ένα είδος μελανιού όταν αισθάνονται ότι απειλούνται, απελευθερώνοντας μια δυσοίωνη, κόκκινη χρωστική και τοξική ουσία στο νερό, για να θολώσουν την ορατότητα του θηρευτή τους. Το δέρμα και η πεπτική οδός τους, δε, είναι επίσης τοξικές -για όποιον κάνει το λάθος να τα βάλει στο στόμα του...

Ο καθηγητής Culum Brown, από το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου Macquarie, δήλωσε στο Australian Geographic ότι «οι θαλάσσιοι λαγοί είναι εξαιρετικά συνηθισμένοι στην Αυστραλία».

«Επειδή βόσκουν στα φύκια, παίρνουν τις χρωστικές ουσίες και μερικές φορές και τις τοξίνες που βρίσκονται σε αυτά, και έτσι μπορούν και αλλάζουν το χρώμα τους», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι, προφανώς, μια εκπληκτική τεχνική».

Τα συνέκρινε, μάλιστα, με τα κοινά σαλιγκάρια, χωρίς κελύφη, και σημείωσε ότι το όνομά τους προέρχεται από τα μακριά πλοκάμια τους, που μοιάζουν με τα αυτιά ενός λαγού.

Ο καθηγητής Brown δήλωσε, μάλιστα, ότι οι θαλάσσιοι λαγοί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τα σκυλιά! Το 2018, τρία σκυλιά έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Αυστραλία, αφού έγλειψαν λαγούς της θάλασσας, που είχε ξεβράσει το κύμα.