Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες για το πιο βαρύ αβοκάντο στον κόσμο

Gazzetta team
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες για το πιο βαρύ αβοκάντο στον κόσμο
Μια οικογένεια στη Χαβάη κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το βαρύτερο αβοκάντο στον κόσμο.

Ο καρπός βάρους 2,54 κιλών - περίπου 15 φορές το βάρος ενός αβοκάντο - συλλέχθηκε από την οικογένεια Ποκίνι στο νησί Μάουι.

Το δέντρο αβοκάντο της οικογένειας, το οποίο έχει ύψος 6,1 μέτρων, φυτεύτηκε όταν ο γιος των Μάρκ και Τζούλιεν Ποκίνι, Λόιχι, γεννήθηκε πριν από από 10 χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Maui News.

Ο σπόρος από τον οποίο καλλιεργήθηκε το δέντρο αβοκάντο της οικογένειας προέρχεται από ένα δέντρο στο αγρόκτημα του γαμπρού του Μαρκ Ποκίνι στο νησί Οάχου της Χαβάης.

Το 2018, η οικογένεια έκανε την πρώτη προσπάθεια για να θεωρηθεί ένα από τα αβοκάντο της το βαρύτερο στον κόσμο, αλλά δεν κατάφερε να λάβει την πιστοποίηση από τον οργανισμό Γκίνες.

Τελικά τον Δεκέμβριο του 2018 βεβαιώθηκε ότι κατέρριψαν το ρεκόρ του βαρύτερου αβοκάντο στον κόσμο, αλλά έλαβαν την πιστοποίηση την περασμένη εβδομάδα.

Η κ. Ποκίνι δήλωσε ενθουσιασμένη που η οικογένεια είναι πλέον κάτοχος ρεκόρ Γκίνες. Ο σύζυγός της πρόσθεσε ότι από τον καρπό έφτιαξαν τεράστια ποσότητα γκουακαμόλε.

Τον Ιούλιο του 2018 αβοκάντο σε μέγεθος ανθρώπινου κεφαλιού πουλήθηκαν στην Αυστραλία. Τα “Avozillas” όπως ονομάστηκαν ζύγιζαν 1,2 κιλά και πουλήθηκαν 10,5 ευρώ το καθένα.