Σώθηκε μετά από 3 μέρες στην έρημο επειδή είχε γράψει «SOS»

Gazzetta team
Σώθηκε μετά από 3 μέρες στην έρημο επειδή είχε γράψει «SOS»
Μια Αυστραλέζα που είχε χαθεί επί τρεις ημέρες στην έρημο σώθηκε χάρη στο «SOS» που είχε καταφέρει να γράψει στο χώμα και το οποίο είδε ένας άνδρας που παρακολουθούσε μέσω κάμερας από απόσταση το αγρόκτημά του.

Η 55χρονη Ντέμπορα Πίλγκριμ χάθηκε την Κυριακή όταν, την ώρα που έκανε κάμπινγκ με φίλους της περίπου 100 χιλιόμετρα από την Αδελαΐδα, αποφάσισε να πάει μια βόλτα μόνη της.

Δεκάδες αστυνομικοί και μέλη σωστικών συνεργείων, όπως και ένα ελικόπτερο, την αναζητούσαν επί τρεις ημέρες μάταια.

Κάποια στιγμή η Πίλγκριμ βρέθηκε σε ένα άδειο αγρόκτημα και έγραψε «SOS» στο χώμα.

Την Τρίτη το βράδυ ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, που ζει 70 χιλιόμετρα μακριά, είδε το μήνυμα στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει για να ελέγχει την ιδιοκτησία του.

Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία εντόπισε την Πίγκριμ «σώα» περίπου τα μεσάνυκτα σε ένα γειτονικό αγρόκτημα, όπου είχε βρει νερό.

«Είμαι πολύ συγκινημένη», διηγήθηκε η γυναίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Nine News. «Πίστευα ότι θα καταρρεύσω», πρόσθεσε αναφερόμενη στη στιγμή που είδε να φτάνουν οι διασώστες.

Ο Νιλ Μάριοτ, χάρη στην παρατηρητικότητα του οποίου σώθηκε η Πίλγκριμ, εξήγησε ότι είχε εγκαταστήσει πρόσφατα το κλειστό κύκλωμα έπειτα από πολλές παραβιάσεις της ιδιοκτησίας του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσε να βρει νερό γιατί φοβόμουν το χειρότερο», επεσήμανε.