Τουρκία: Συγκλονίζει η μαρτυρία της 10χρονης που είδε τον πατέρα της να δολοφονεί τη μητέρα της (vid)

Gazzetta team
Τουρκία: Συγκλονίζει η μαρτυρία της 10χρονης που είδε τον πατέρα της να δολοφονεί τη μητέρα της (vid)
Η δίκη ενός άνδρα, που κατηγορείται ότι σκότωσε την πρώην σύζυγό του μπροστά στα μάτια της κόρης τους, μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην Τουρκία, ξεκίνησε την Τετάρτη σε τεταμένο κλίμα.

Η Εμινέ Μπουλούτ, ηλικίας 38 ετών, έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές που της κατάφερε ο Φεντάι Βαράν, 43 ετών, μέσα σε μια καφετέρια στο Κιρικάλε (κεντρική Τουρκία) τον Αύγουστο. Το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο πριν από 4 χρόνια.

Το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του θύματος, που ούρλιαζε «δεν θέλω να πεθάνω», κρατώντας τον γεμάτο αίματα λαιμό της, έγινε viral και αναζωπύρωσε τον δημόσιο διάλογο στη χώρα για τη βία κατά των γυναικών.

Κατά την έναρξη της δίκης σε δικαστήριο του Κιρικάλε, ο Βαράν επέλεξε να μη μιλήσει, σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου. Βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για «φόνο εκ προμελέτης».

Αφού συνελήφθη, επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του, υποστηρίζοντας στους αστυνομικούς ότι η Μπουλούτ τον «προσέβαλε».

Η κόρη της άτυχης γυναίκας, ηλικίας 10 ετών, κατέθεσε στη δίκη εξ αποστάσεως, μέσω βιντεοκλήσης, περιγράφοντας ότι εκείνη και η μητέρα της είχαν πάει σε ένα αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του Βαράν, προτού εκείνος τις εντοπίσει.

Παρόν στον φόνο, το κοριτσάκι διακρίνεται επίσης στο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Εκεί, εκλιπαρεί τη μητέρα της, που έχει τραυματιστεί σοβαρά, να μην πεθάνει. «Σε παρακαλώ, μην πεθάνεις», λέει το παιδί.

«Δεν είναι πατέρας μου»

Όταν ο δικαστής τη ρώτησε εάν προσπάθησε να σταματήσει τον πατέρα της, εκείνη απάντησε ότι « πέταξε την τσάντα της, το τάμπλετ της» εναντίον του άνδρα, χωρίς να καταφέρει να τον σταματήσει.

Το παιδί συμπλήρωσε, κάνοντας πολλούς από τους παρευρισκομένους στην αίθουσα του δικαστηρίου να ξεσπάσουν σε κλάματα: «Αυτό το πρόσωπο, αυτός ο άνδρας δεν είναι ο πατέρας μου».

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα της Μπουλούτ, Φαντιμέ, ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει «τη βαρύτερη ποινή».

«Πώς μπορεί να λέει ότι είναι πατέρας αφού έκανε κάτι τέτοιο;» διερωτήθηκε, προτού καταρρεύσει.

Χάος επικράτησε στη δικαστική αίθουσα όταν προβλήθηκε το βίντεο της δολοφονίας, με τους συγγενείς του θύματος να καταφέρονται εναντίον του κατηγορουμένου. Η αστυνομία απώθησε το πλήθος και εκκένωσε την αίθουσα.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Οκτωβρίου.