Ορειβάτης ανέβηκε 549 μέτρα σε χρόνο ρεκόρ χωρίς σχοινί ασφαλείας (vid)

Gazzetta team
Ορειβάτης ανέβηκε 549 μέτρα σε χρόνο ρεκόρ χωρίς σχοινί ασφαλείας (vid)
Τον Σεπτέμβριο, ο Dani Arnold ανέβηκε τον τοίχο Cima Grande στην οροσειρά των Δολομιτών της Ιταλίας, με γυμνά χέρια και χωρίς σχοινί ασφαλείας.

Τον Σεπτέμβριο, ο Dani Arnold ανέβηκε το Cima Grande στην οροσειρά των Δολομιτών της Ιταλίας, με γυμνά χέρια και χωρίς σχοινί ασφαλείας.

Το έπραξε σε χρόνο ρεκόρ 46 λεπτών, 30 δευτερολέπτων, καταργώντας το προηγούμενο ρεκόρ του κατά σχεδόν 20 λεπτά.

«Είναι περισσότερο παιχνίδι εγκεφάλου. Όλες οι ικανότητες, όπως η τεχνική αναρρίχησης είναι βασικές για μένα», δήλωσε ο 35χρονος Arnold στο CNN Sport, από το σπίτι του στην Ελβετία.

«Υπάρχουν τόσοι πολύ καλοί ορειβάτες, αλλά έχω αυτές τις φυσιολογικές ικανότητες αναρρίχησης και ταυτόχρονα πολύ καθαρό μυαλό και αίσθημα ασφάλειας χωρίς σχοινί. Είναι λίγο σαν τζόκερ ή τζάκποτ», ανέφερε.

Η αναρρίχηση έπαιξε πάντα σημαντικό ρόλο στη ζωή του Arnold. Μεγαλώνοντας στα ελβετικά βουνά, δεν είχε κάτι άλλο να κάνει.

Καθώς αναπτύχθηκαν οι δεξιότητές του, οι προκλήσεις έγιναν εντονότερες και ο Άρνολντ άρχισε να αισθάνεται όλο και πιο άνετα με το να κρέμεται από τα πιο απότομα βράχια.

Η ελεύθερη αναρρίχηση μπήκε στο μυαλό του αφού ο Αμερικανός ορειβάτης, Άλεξ Χόννολν, ανέβηκε το El Capitan χωρίς σχοινιά, ένα επίτευγμα που αποθανατίστηκε σε ένα μαγικό ντοκιμαντέρ, το «Free Solo», που κέρδισε το βραβείο BAFTA και το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στα φετινά Όσκαρ.

«Είμαι πάντα πολύ συγκεντρωμένος, ξέρω τι κάνω», απαντά στην οικογένειά του και στους φίλους του όταν ξεκινάει τέτοιες επικίνδυνες περιπέτειες.

Ο Άρνολντ παραδέχεται πως ούτε οι γονείς του ούτε η σύζυγός του είναι σύμφωνοι με αυτό που κάνει, ωστόσο το κατανοούν και τον στηρίζουν.

«Συνειδητοποίησαν ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα», είπε. «Βλέπουν πόσες φορές προπονούμαι για αυτά τα πράγματα [...] Δεν πηγαίνω αν έχω κακό προαίσθημα ή κάτι τέτοιο», ανέφερε.