Ανακαλύφθηκε απολίθωμα νέου είδους πτερόσαυρου 96 εκατ. ετών (pics)

Gazzetta team
Ανακαλύφθηκε απολίθωμα νέου είδους πτερόσαυρου 96 εκατ. ετών (pics)
Στην Αυστραλία ανακάλυψαν ένα απολίθωμα πτερόσαυρου ηλικίας 96 εκατ. ετών, με τους παλαιοντολόγους να πιστεύουν πως πρόκειται για νέο είδος!

Το απολίθωμα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και η ομάδα των παλαιοντολόγων έχει την ευκαιρία να δώσεις απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τα υπολείμματα του ιπτάμενου ερπετού, μάλιστα, είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα πιο καλοδιατηρημένα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ!

Οι παλαιοντολόγοι έδωσαν στον πτερόσαυρο το λατινικό όνομα Ferrodraco Lentoni, που σημαίνει «σιδερένιος δράκος».

«Αυτός ο νέος πτερόσαυρος είχε άνοιγμα φτερών περίπου 4 μέτρα και κεφάλι μήκους 60 εκατοστά», ανέφερε μία από τους συγγραφείς της μελέτης, η Adele Pentland, παλαιοντολόγος στο Πανεπιστήμιο του Swinburne.

Η Pentland σημείωσε ότι η περιοχή του Winton, στην Αυστραλία, η οποία αποτελείται, πλέον, από αγροκτήματα προβάτων και βοοειδών, ήταν γεμάτη από σαυρόποδα με μακρύ λαιμό, σαρκοφάγα θερόποδα (συμπεριλαμβανομένου του Τυραννόσαυρου Ρεξ), αγκυλοφάγους, ορνιθόποδα, καθώς και πτερόσαυρους. Να σημειώσουμε ότι, παρόλο που οι πτερόσαυροι συχνά συγχέονται με τους δεινοσαύρους, είναι ένα διαφορετικό είδος.

«Με συνολικά 30 διατηρημένα οστά, που είναι το 10% του σκελετού του Ferrodraco Lentoni, ο αριθμός των οστών από πτερόσαυρους που έχουν βρεθεί στην Αυστραλία έχει τριπλασιαστεί τώρα», δήλωσε η Pentland.