Βόρεια Κορέα-ΗΠΑ: Έλαβαν τέλος οι διαπραγματεύσεις στη Στοκχόλμη για τα πυρηνικά

Gazzetta team
Βόρεια Κορέα-ΗΠΑ: Έλαβαν τέλος οι διαπραγματεύσεις στη Στοκχόλμη για τα πυρηνικά
«Οι διαπραγματεύσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας και τελικά διακόπηκαν», ανακοίνωσε ο Βορειοκοεράτης επικεφαλής διαπραγματευτής.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, με αντικείμενο το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, τερματίστηκαν, ανακοίνωσε ο Βορειοκοεράτης επικεφαλής διαπραγματευτής το Σάββατο (5/10).

«Οι διαπραγματεύσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας και τελικά διακόπηκαν», είπε ο Κιμ Μιονγκ Γκιλ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω διερμηνέα, έξω από την πρεσβεία της χώρας του στη Στοκχόλμη.

«Είμαστε απογοητευμένοι επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έβαλαν τίποτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τώρα την ευθύνη για τη συνέχιση των συνομιλιών την έχουν οι ΗΠΑ», πρόσθεσε, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter. Είπε επίσης ότι «εξαρτάται από τις ΗΠΑ» το αν η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει τις δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας έφτασε στη Σουηδία την Πέμπτη, για αυτές τις συνομιλίες σε επίπεδο ομάδων εργασίας που αφορούσαν στην αποπυρηνικοποίηση.