Μαϊμουδάκι του πιο σπάνιου είδους στον κόσμο γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας (pics & vid)

Gazzetta team
Μαϊμουδάκι του πιο σπάνιου είδους στον κόσμο γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας (pics & vid)
Πρόκειται για ένα αρσενικό του είδους Francois' langur, γνωστό και ως Francois' leaf, με το γλυκύτατο μικρό να έχει ξετρελάνει τους εργαζόμενους του ζωολογικού κήπου Taronga στο Σίδνεϊ.

Ένα μαϊμουδάκι του πιο σπάνιου είδους στον κόσμο γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας.

Πρόκειται για ένα αρσενικό του είδους Francois' langur, γνωστό και ως Francois' leaf, με το γλυκύτατο μικρό να έχει ξετρελάνει τους εργαζόμενους του ζωολογικού κήπου Taronga στο Σίδνεϊ και τους επισκέπτες, και τον λόγο μπορείτε να τον δείτε...

Τα μωρά Francois' langur έχουν μία πανέμορφη πορτοκαλί γούνα, η οποία, όμως, γίνεται κατάμαυρη όταν ενηλικιωθούν. Ο συγκεκριμένος μικρός είναι μόλις μιας εβδομάδας και ακόμη δεν έχει... βαπτιστεί.

Αυτό που έχει ενθουσιάσει περισσότερο τους ανθρώπους στον ζωολογικό κήπο -και όχι μόνο- είναι το γεγονός ότι το μαϊμουδάκι Francois' langur γεννήθηκε, ενώ μόλις 3.000 του είδους υπάρχουν στη φύση (κυρίως σε Κίνα και Βιετνάμ), κάνοντάς το ένα από τα πλέον σπάνια είδη πιθήκου στον πλανήτη, καθώς απειλείται από τους λαθροκυνηγούς.

«Το να βλέπεις ελεύθερους στην άγρια φύση αυτούς τους πιθήκους είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο, αλλά βλέποντας ένα μωρό Francois' langur είναι ακόμη πιο σπάνιο», δήλωσε ο επικεφαλής του Taronga.

Το μωρό θα παραμείνει πορτοκαλί για μερικές εβδομάδες, πριν αρχίσει να σκουραίνει, για να γίνει, τελικά, σαν τη μαμά του.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο είδος. Αλλά αυτά τα ζώα είναι εκπληκτικά και πρέπει να τα σώσουμε. Είναι απίστευτα ευκίνητα και έξυπνα», πρόσθεσε o επικεφαλής.