Εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα του βασιλιά που παραιτήθηκε από έρωτα πουλήθηκε για 150.000 ευρώ (pics)

Gazzetta team
Εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα του βασιλιά που παραιτήθηκε από έρωτα πουλήθηκε για 150.000 ευρώ (pics)
Η πώληση του κέρματος πυροδότησε την Τετάρτη (25/9) έναν διεθνή... πόλεμο προσφορών

Ένα εξαιρετικά σπάνιο χάλκινο νόμισμα, που «κόπηκε» στην Αγγλία στη διάρκεια της βραχύβιας θητείας του βασιλιά Εδουάρδου του 7ου, πουλήθηκε αντί 150.000 ευρώ!

Το εν λόγω νόμισμα (λίρα) κατασκευάστηκε -δοκιμαστικά- το 1937 από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, ενόψει της στέψης του Εδουάρδου την ίδια χρονιά. Ωστόσο, δεν μπήκε ποτέ σε μαζική παραγωγή, καθώς ο Εδουάρδος εγκατέλειψε τον θρόνο τον Δεκέμβριο του 1936, για να παντρευτεί την αγαπημένη του Γουάλις Σίμπσον και να ζήσει μαζί της -στο απόλυτο love story του 20ού αιώνα!

Έτσι, «κόπηκαν» μόνο μια χούφτα από εκείνα τα νομίσματα, καθιστώντας τα εξαιρετικά σπάνια -και άρα, διακαή πόθο των συλλεκτών. Μία έκδοση της συγκεκριμένης λίρας δημοπρατήθηκε τελευταία φορά το 1978.

Η πώληση του κέρματος πυροδότησε την Τετάρτη (25/9) έναν διεθνή... πόλεμο προσφορών, όταν «βγήκε στο σφυρί» στο Λονδίνο και τελικά, πωλήθηκε αντί 150.000 ευρώ!

Για την ιστορία, ο Εδουάρδος ο 7ος υπήρξε βασιλιάς για έναν μόνο χρόνο -από τον Ιανουάριο του 1936 ως τον Δεκέμβριο του 1936. Ως πρίγκηπας συμμετείχε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν διάσημος για την άσωτη ζωή του και είχε προτίμηση στις παντρεμένες γυναίκες και μεγαλύτερές του.

Τον αποκάλεσαν «πρίγκηπα playboy» και όχι άδικα. Όταν ανέβηκε στον θρόνο απαίτησε να παντρευτεί την κοσμική Αμερικανίδα Γουάλις Σίμπσον, η οποία είχε πάρει διαζύγιο από τον πρώτο σύζυγό της και βρισκόταν σε διάσταση με τον δεύτερο.

Πρωθυπουργός και υπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας αρνήθηκαν να δεχθούν αυτή την απαίτησή του. Ήταν ανεπίτρεπτο για έναν βασιλιά που ήταν ταυτόχρονα και υπέρτατος άρχων της Εκκλησίας της Αγγλίας να παντρευτεί μια γυναίκα της οποίας οι δύο προηγούμενοι σύζυγοι βρίσκονταν στη ζωή.

Οπότε ο Εδουάρδος επέλεξε να εγκαταλείψει τον θρόνο...