Φιλούσε στο στόμα αρκούδες, αλλά μία από αυτές της έφαγε το πόδι (pics & vid)

Gazzetta team
Φιλούσε στο στόμα αρκούδες, αλλά μία από αυτές της έφαγε το πόδι (pics & vid)
Δέχθηκε άγρια επίθεση και οι γιατροί αναγκάστηκαν να της κόψουν το πόδι!

Άσχημα παιχνίδια που παίζει η μοίρα...

Η γνωστή για την αγάπη της και τα φιλιά της -στο στόμα- στις αρκούδες, η διάσημη φύλακας ζωολογικού κήπου, Vera Blishch, δέχθηκε άγρια επίθεση από μία αρκούδα, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι της!

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης (25/9), την ώρα που η Vera εκπαίδευε έναν νεαρό υπάλληλο στον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Ussuriysk, στα ανατολικά της Ρωσίας.

Ξαφνικά, και ενώ οι δυο τους βρίσκονταν κοντά σε ένα κλουβί, μια αρκούδα της επιτέθηκε μέσα από τα κάγκελα, μπήζοντας με δύναμη τα δόντια της στο πόδι της!

Η Vera μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, εκεί όπου οι γιατροί έπρεπε, δυστυχώς, να της ακρωτηριάσουν το πόδι από το γόνατο και κάτω.

H άτυχη φύλακας έχει περάσει πολλά χρόνια με αρκούδες και είναι γνωστή για τον ακτιβισμό της, κυρίως από το 2015 και μετά, όταν, τότε, βούταγε ξανά και ξανά στο νερό, για να σώσει αρκούδες που είχαν εγκλωβιστεί στα κλουβιά τους, μετά από μεγάλες πλημμύρες.

Σε μια συνέντευξή της, την ίδια χρονιά, την κατέγραψαν να φιλάει αρκούδες -κάτι που, όπως αναγνώρισε και η ίδια, ήταν πολύ επικίνδυνο. «Είναι πολύ επικίνδυνο να το κάνετε αυτό. Η αρκούδα είναι ο πιο επικίνδυνος θηρευτής στη γη. Οι αρκούδες εκπαιδεύονται σχεδόν παντού, εκτός από τη Ρωσία. Μπορεί να φιλήσω την αρκούδα τώρα και να χάσω το κεφάλι μου μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Για να δουλέψετε με μια αρκούδα, πρέπει να έχετε ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, λέμε ότι είναι ένα συναίσθημα που έστειλε ο Θεός, πρέπει να νιώσετε μια αρκούδα. Να την καταλάβετε».

Η επίθεση έλαβε χώρα μισή ώρα πριν το άνοιγμα του ζωολογικού κήπου, ο οποίος στη συνέχεια παρέμεινε κλειστός για τους επισκέπτες. Δεν είναι σαφές, προς το παρόν, τι συνέβη με την αρκούδα και επιτέθηκε στη Vera...