Λευκός προσπαθεί να αναγνωριστεί ως μαύρος επειδή έχει 4% αφρικανικό DNA (vid)

Gazzetta team
Λευκός προσπαθεί να αναγνωριστεί ως μαύρος επειδή έχει 4% αφρικανικό DNA (vid)
Υποστηρίζει πως το κάνει για να δείξει τα άσχημα του συστήματος σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις και όχι για να επωφεληθεί ο ίδιος και η εταιρία του.

Ένας λευκός άνδρας με «4% αφρικανικό DNA» αγωνίζεται να αναγνωριστεί νόμιμα ως μαύρος.

Ο Ralph Taylor όχι μόνο πιστεύει ότι πρέπει να είναι νομικά μαύρος με βάση την αίσθηση της ταυτότητάς του, αλλά πιστεύει επίσης ότι η επιχείρησή του στην Ουάσινγκτον, Orion Insurance, θα πρέπει να αποκομίσει όλα τα οφέλη από την εγγραφή του ως οντότητα μειοψηφίας.

Και ο Τέιλορ δεν σταματά εκεί. Είπε στο HuffPost ότι πιστεύει πως η «θετική δράση», ένα σύνολο νόμων που υποστηρίζουν τις μειονοτικές ομάδες δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στα φύλα. Κατά τα λεγόμενά του, είμαστε όλοι πολυφυλετικοί.

Μάλιστα λέει ότι «αισθάνεται λυπημένος» για την Rachel Dolezal, την πρώην ηγέτιδα της NAACP, η οποία ανακάλυψε πως είναι λευκή το 2015.

Αλλά ας αρχίσουμε από την αρχή. Όλα αυτά ξεκίνησαν λόγω μιας συζήτησης στο μπαρ του Σιάτλ, όπου ο Taylor άκουσε έναν άνδρα να μιλάει για το πόσο εύκολο ήταν να υποβάλει αίτηση πιστοποίησης της επιχείρησής του ως Minority Business Enterprise (MBE).

Το 2014, το κράτος της Ουάσιγκτον του απένειμε ένα πιστοποιητικό MBE.

Ωστόσο, όταν η Taylor υπέβαλε αίτηση για πιστοποιητικό για μειονεκτούσες επιχειρήσεις, απορρίφθηκε και η Υπηρεσία Επιχειρηματικών Επιχειρήσεων Μειονότητας και Γυναικών (OMWBE) δήλωσε ότι η αίτηση απορρίφθηκε επειδή δεν πληρούσε τα κριτήρια της ανικανότητας προς μια μειονοτική ομάδα.

Έτσι, ο Taylor υπέβαλε μήνυση στο OMWBE.

Το επιχείρημα του Taylor είναι το εξής: είναι μέλος της NAACP, προσυπογράφει στο Ebony Magazine και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους μαύρους ανθρώπους. Επομένως, θεωρεί πως πρέπει να αναγνωριστεί ως μαύρος.

Στην πραγματικότητα, κανένα από τα παραπάνω δεν τον καθιστά ως μαύρο. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, διότι το 2017 ο Taylor ενημέρωσε το πιστοποιητικό γέννησής του σε πολυφυλετική κατάσταση και συγκεκριμένα ότι είναι «μαύρος, ντόπιος Αμερικανός και καυκάσιος», σύμφωνα με την HuffPost.

Από τότε που μοιράστηκε την ιστορία του, ο Taylor είπε ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του. «Δεν ήταν ποτέ για τα χρήματα», λέει, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ωφεληθεί οικονομικά από το καθεστώς του MBE.

Στη συνέχεια, ο Taylor μίλησε για τη Rachel Dolezal, η οποία δηλώθηκε ως λευκή γυναίκα ενώ ζει τη ζωή της σαν μαύρη.

Μοιράστηκε επίσης την άποψή του σχετικά με τον ρατσισμό και πώς η κοινωνία αποδέχτηκε τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως μαύρο.

Οι κριτικοί πιστεύουν ότι ο Taylor «παίζει ένα παιχνίδι». Ο αρθρογράφος της «HuffPost Black Voices», Taryn Finley, δήλωσε: «Το να λες είμαι μαύρος, ή είμαι άσπρος, ή είμαι πολυφυλετικός, δεν είναι ταυτότητα. Παίζεις ένα παιχνίδι. Είναι απλά ένας παράνομος τρόπος να καρπωθεί κανείς τα προνόμια των έγχρωμων ανθρώπων», πρόσθεσε.

Μια άλλη γυναίκα, η Finley έκανε επίσης εξέταση DNA που έδειξε ότι είναι 10% ευρωπαία. Ωστόσο, είπε: «Είμαι μαύρη γυναίκα. Ζω σαν μαύρη γυναίκα. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι είμαι λευκή».

Τον Δεκέμβριο του 2018, οι εννιά δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα κατά του Taylor και υπέρ του OMWBE.