The Spy: Η σειρά του Netflix που προκάλεσε την οργή της οικογένειας του Ισραηλινού κατασκόπου (vid)

Gazzetta team
The Spy: Η σειρά του Netflix που προκάλεσε την οργή της οικογένειας του Ισραηλινού κατασκόπου (vid)
Η οικογένεια του Έλι Κοέν είναι εξοργισμένη με το τρόπο που το Netflix παρουσίασε τον καλύτερο κατάσκοπο που είχε ποτέ η Μοσάντ και κατάφερε να γίνει Υπουργός στην Συρία.

Η νέα σειρά για την οποία μιλάει όλος ο κόσμος το τελευταίο διάστημα, είναι το «The Spy», παραγωγής Netflix.

Για όσους δεν γνωρίζουν, παρουσιάζει την ιστορία του Έλι Κοέν. Ενός Ισραηλινού που στρατολογήθηκε από την Μοσάντ, προκειμένου να καταφέρει να εισχωρήσει στην Συρία και να προσφέρει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον πόλεμο με την γειτονική χώρα.

Ο Καμέλ Αμίν Θάμπετ, όπως ήταν το κωδικό όνομά του, κατάφερε να ξεκινήσει ως επιτυχημένος επιχειρηματίας στο Μπουένος Άιρες και όχι απλά κατάφερε να μπει στην Συρία το 1961 και να αποκτήσει σχέσεις με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, αλλά έφτασε στο σημείο να του εμπιστευτούν μέχρι και την θέση του Υπουργού Πληροφοριών. Κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Ισραήλ στον πόλεμο των 6 ημερών, ήταν καθοριστική.

Η οικογένεια όμως, δεν φαίνεται να είναι και τόσο ικανοποιημένη από τον τρόπο με τον οποίο η σειρά παρουσιάζει τον Έλι Κοέν: «Η σειρά δεν εμβαθύνει όσο θα έπρεπε και περιλαμβάνει πολλά στοιχεία από την φαντασία του σκηνοθέτη. Δείχνει τον πατέρα μου ως κάποιον που ήταν σπάταλος, του άρεσαν οι γυναίκες και έθετε τον εαυτό του σε απερίσκεπτους κινδύνους. Στην πραγματικότητα, ήταν πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και πολύ ευτυχισμένος με την ζωή που είχε. Δεν ήταν φτωχός ή μίζερος. Ήταν ο καλύτερος πράκτορας που είχε ποτέ η Μοσάντ», είπε η μεγαλύτερη κόρη του, Σοφία.

«Νομίζω οτι ο Σάσα Μπάρον Κοεν θα μάθαινε περισσότερα αν με συναντούσε. Ενδεχομένως όμως, αν γινόταν κάτι τέτοιο η σειρά να ήταν εντελώς διαφορετική. Πιο ακριβής και πιο εμπεριστατωμένη.

Υπάρχει μία εικόνα για τον Έλι Κοεν και εγώ ψάχνω να βρω τον πραγματικό μου πατέρα. Τον πραγματικό άνθρωπο, γιατί όλοι τον παρουσιάζουν έτσι όπως θέλουν», είπε μιλώντας στην DailyMail, συμπληρώνοντας πως ο πατέρας ήταν πολύπλοκος άνθρωπος, καθώς παρά το γεγονός οτι ήταν αγαπητός σε όλους ήθελε να μένει μόνος του.

Εκεί που στάθηκε ιδιαίτερα ήταν στο πόσο πιστός ήταν, κάτι που το στήριξε στο γεγονός οτι παρά τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη μετά την σύλληψή του, δεν προσέφερε καμία πληροφορία στους Σύριους.

«Το Netflix ήθελε να δείξει τον πατέρα μου λες και είναι ο Τζέιμς Μποντ στον πρώτο ζωής του», λέγοντας πως δεν ήταν τόσο γυμνασμένος, όσο παρουσιάζεται στην σειρά, ενώ εκφράζει την πεποίθησή της πως δεν ζούσε τόσο πλούσια στην Συρία, όσο θα έπρεπε προκειμένου να μην κινήσει υποψίες.

Τέλος, αποκάλυψε πως το Netflix ήρθε σε επαφή μαζί τους πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα και τα όσα τους παρουσίασε δεν τους βρήκαν σύμφωνους. Ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας, είπε πως απέναντι σε μία τέτοια εταιρία δεν είχαν πολλές πιθανότητες να βγουν κερδισμένοι.