Πανηγυρίζει η Λε Πεν για τον τίτλο περί «Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής»

Gazzetta team
Πανηγυρίζει η Λε Πεν για τον τίτλο περί «Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής»
Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς της Γαλλίας Μαρί Λεπέν πήρε θέση σήμερα στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του επιτρόπου για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

Η Λεπέν έκανε λόγο για «ιδεολογική νίκη» σε ομιλία της, στην οποία περιέγραψε τους στόχους του κόμματός της στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις (δημοτικές και περιφερειακές) στη Γαλλία.

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επικρίθηκε την περασμένη εβδομάδα για την επιλογή της όσον αφορά τον τίτλο που θα φέρει ο νέος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για το μεταναστευτικό.

Οι επικριτές της υποστήριξαν μάλιστα ότι ο τίτλος αυτός, η «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», είναι ένα σύνθημα της ακροδεξιάς.

Μιλώντας σε υποστηρικτές της στο Φρεζούς της Γαλλικής Ριβιέρας, είπε ότι ο τίτλος αυτός «αποκαλύπτει πολλά». «Επιβεβαιώνει την ιδεολογική νίκη μας» συνέχισε η Λεπέν.

Υπό την πίεση των εθνικών κυβερνήσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση «αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η μετανάστευση προκαλεί ερωτηματικά για το μέλλον του τρόπου ζωής των Ευρωπαίων», πρόσθεσε.

Πηγή: reader.gr