Σχεδόν έτοιμος ο πυρηνικός πύραυλος-φόβητρο των Ρώσων που μπορεί να πετάει για μέρες και έχει απεριόριστη εμβέλεια (vid)

Gazzetta team
Σχεδόν έτοιμος ο πυρηνικός πύραυλος-φόβητρο των Ρώσων που μπορεί να πετάει για μέρες και έχει απεριόριστη εμβέλεια (vid)
Όπως προειδοποιεί Αμερικανός αξιωματούχος, πιθανότατα μέχρι το 2025, τελικά, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο!

Ο νέος ρωσικός πυραυλοκίνητος πύραυλος -που τρέμουν στη Δύση- ενδέχεται να είναι έτοιμος πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, το περιβόητο πυρηνικό όπλο-φόβητρο Burevestnik θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο μέσα στα επόμενα έξι χρόνια!

Η πρόβλεψη αυτή, μάλιστα, γίνεται, παρά την έκρηξη του περασμένου μήνα από τη δοκιμή πυραύλου, που προκάλεσε διαρροή ραδιενέργειας, εξαιτίας της οποίας πέθαναν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και αρκετοί δηλητηριάστηκαν.

Ορισμένοι συνδέουν το ατύχημα με το Burevestnik, αν και άλλοι αμφισβητούν κάτι τέτοιο, την ίδια στιγμή που το Κρεμλίνο αρνείται να αποκαλύψει -ακόμα- τι ακριβώς συνέβη την 8η Αυγούστου 2019.

Η Ρωσία έχει κάνει αμέτρητες δοκιμές του νέου σούπερ πυραύλου της, ο οποίος είναι γνωστός και ως Skyfall. Καμία από τις δοκιμές, ωστόσο, δεν ήταν επιτυχημένη, σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Παρά τις αποτυχίες, όμως, πηγές ανέφεραν στο CNBC πως οι Ρώσοι έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούσουν το όπλο τους, το αργότερο, το 2025. Οι Αμερικανοί πιστεύουν, μάλιστα, ότι έχει γίνει μία δοκιμή πριν από λίγους μήνες και άλλες τέσσερις μεταξύ Νοέμβρη 2017 και Φλεβάρη 2018. Σε όλες, ο πύραυλος συνετρίβη...

Ωστόσο, η Ρωσία καυχιόταν νωρίτερα φέτος ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές. Δοκιμές, που «υποστήριζαν τις προδιαγραφές του πυρηνικού αντιδραστήρα για την απεριόριστη εμβέλεια του πυραύλου», όπως ισχυρίστηκε μια πηγή.

Μια πρόσφατη αξιολόγηση, δε, των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει ότι η έκρηξη, στις 8 Αυγούστου, προκλήθηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής για τη «διάσωση» ενός χαμένου Burevestnik, που είχε πέσει στη θάλασσα, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο CNBC. Η ραδιενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν «χίλιες φορές υψηλότερη από αυτή που θεωρείται θανατηφόρα», τόνισε!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξάλλου, έχει χαρακτηρίσει το Burevestnik ως «ένα ριζικά νέο είδος όπλου» με «απεριόριστη εμβέλεια και ικανότητα ελιγμών».

«Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει μια τεράστια επένδυση σε νέα συστήματα, όπως αυτό, για να νικήσει τις πυραυλικές άμυνες των ΗΠΑ», προειδοποίησε ο Jeffrey Lewis, ειδικός πυρηνικών όπλων στο Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών του Middlebury στο Μόντερεϊ. «Η προσωπική φιλία του Τραμπ με τον Πούτιν δεν μπορεί να συγκρατήσει τις πυρηνικές υπερδυνάμεις. Ό,τι και να λένε οι δύο ηγέτες, ΗΠΑ και Ρωσία δαπανούν δισεκατομμύρια για νέα πυρηνικά όπλα, στοχεύοντας ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε.