Ο Ελ Τσάπο θέλει να δωρίσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ στις αυτόχθονες κοινότητες του Μεξικού

Gazzetta team
Ο Ελ Τσάπο θέλει να δωρίσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ στις αυτόχθονες κοινότητες του Μεξικού
Ο διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών ζητά από τον πρόεδρο του Μεξικού να «ελευθερώσει» τα χρήματα που έχουν κατασχεθεί όταν πεθάνει.

Έκκληση στον πρόεδρο του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador, να δωρίσει την κατασχεθείσα περιουσία του στις απειλούμενες αυτόχθονες κοινότητες της χώρας απευθύνει μέσα από τη φυλακή ο διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών, Ελ Τσάπο.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο 62χρονος Ελ Τσάπο, ο οποίος εκτίει ποινή 30 ετών σε φυλακή ανώτατης ασφαλείας στο Κολοράντο, έχει ζητήσει να «ελευθερωθούν» όταν πεθάνει 11 δισεκατομμύρια δολάρια και να δοθούν στους ιθαγενείς Μεξικανούς.

Οι δικηγόροι του, Jose Luis Gonzalez Meza και Juan Pablo Badillo Soto, ισχυρίζονται ότι το αίτημα έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συζητήσεων μεταξύ του βαρόνου των ναρκωτικών και της μητέρας του, της αδερφής του και των παιδιών του, τον Αύγουστο. Ο Gonzalez Meza ανέφερε, επίσης, ότι ο πελάτης του χρησιμοποίησε το τηλέφωνο, για να στείλει το σχετικό μήνυμα στον ίδιο τον πρόεδρο του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador.

«Το πιο σημαντικό είναι πως συμφώνησε ότι τα χρήματα αυτά, που ήθελε να πάρει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και ανέρχονται σε περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να μείνουν στο Μεξικό, γιατί ανήκουν στο Μεξικό», ανέφεραν στη δήλωσή τους οι δικηγόροι του Ελ Τσάπο.

Έχει ενδιαφέρον, πάντως, το γεγονός ότι όλο αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η αμερικανική Γερουσία προωθεί τη δημιουργία μιας διεθνούς επιτροπής για τον επαναπατρισμό κατασχεθέντων αγαθών από οποιοδήποτε ξένο ποινικό αδίκημα, που καταδικάστηκε από αμερικανικά δικαστήρια.

Ο Ελ Τσάπο, θυμίζουμε, έχει αποδράσει δύο φορές από τη φυλακή και θεωρείται ο ισχυρότερος βαρόνος των ναρκωτικών σε ολόκληρο τον κόσμο, εισάγοντας στις ΗΠΑ τουλάχιστον 1.200 τόνους κοκαΐνης μέσα σε διάστημα 25 ετών. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι ο Μεξικανός διέταξε τη δολοφονία, ή δολοφόνησε ο ίδιος, τουλάχιστον 26 ανθρώπους, κάποιες φορές αφού προηγουμένως τους υπέβαλε σε βασανιστήρια. Τα θύματά του ήταν πληροφοριοδότες, διακινητές αντίπαλων συμμοριών, αστυνομικοί, συνεργάτες του, ακόμη και μέλη της ίδιας της οικογένειάς του.