Πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ότι ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει τον Μπους πριν την 11η Σεπτεμβρίου

Gazzetta team
Πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ότι ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει τον Μπους πριν την 11η Σεπτεμβρίου
Η αποκάλυψη από τον πρώην λειτουργό της CIA φαίνεται να αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα προειδοποιηθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε καλέσει τον αμερικανικό ομόλογό του Τζορτζ Μπους δυο μέρες πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προειδοποιώντας για επικείμενη τρομοκρατική υπόθεση που προέρχεται από το Αφγανιστάν, αποκάλυψε πρώην αναλυτής της CIA.

Η επείγουσα προειδοποίηση που έρχεται από τον Ρώσο ηγέτη αναφέρεται στο βιβλίο «Η παγίδα της Ρωσίας: Πώς ο πόλεμος σκιών μας με τη Ρωσία θα μπορούσε να σπείρει στην πυρηνική καταστροφή», που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και γράφτηκε από τον George Beebee, ανώτερο αναλυτή CIA της εποχής Μπους.

Η αποκάλυψη από τον πρώην λειτουργό της CIA φαίνεται να αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα προειδοποιηθεί για τις επιθέσεις που τελικά συνέβησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Το βιβλίο του Beebee δείχνει ότι δεν περιοριζόταν στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και ότι ο Μπους ειδοποιήθηκε προσωπικά από τον Πούτιν .

Εκτός από τη Ρωσία, οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιηθεί από τους Βρετανούς κατασκόπους και ο κίνδυνος επικείμενων επιθέσεων είχε επανειλημμένα τονιστεί τόσο από τη CIA όσο και από το FBI. Το αν ο Λευκός Οίκος όντως έδωσε προσοχή στις προειδοποιήσεις και έκανε ό, τι μπορούσε για να προστατεύσει τους πολίτες του εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο.

Κάποιοι υπαινιγμοί σχετικά με τη νοοτροπία των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου την εποχή εκείνη περιέχονται στα απομνημονεύματα της Condoleezza Rice, τότε συμβούλου εθνικής ασφάλειας και αργότερα υφυπουργός.

Στο «No Higher Honor», η Ράις ομολογεί ότι απέρριψε μια προηγούμενη προειδοποίηση από τον Πούτιν σχετικά με τους εξτρεμιστές που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία στο Πακιστάν.

Η Ράις έγραψε ότι απέρριψε την προειδοποίηση και "κατέληξε σε ρωσική πικρία προς το Πακιστάν για την υποστήριξη των Αφγανών μουτζαχεντίν" κατά τη διάρκεια του πολέμου της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.