Πέντε νέα νησιά ανακαλύφθηκαν στη Ρωσία και αυτό δεν είναι καλό (vid)

Gazzetta team
Πέντε νέα νησιά ανακαλύφθηκαν στη Ρωσία και αυτό δεν είναι καλό (vid)
Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγα χρόνια θα πηγαίνουμε για καλοκαιρινές διακοπές στην Αρκτική.

Τέτοιες ειδήσεις θα έπρεπε να μας κάνουν να πηδάμε από ενθουσιασμό. Δυστυχώς η συγκεκριμένη προκαλεί ανησυχία και στεναχώρια για το αύριο.

Στη Ρωσία, οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την ανακάλυψη πέντε νέων νησιών στην Αρκτική, τα οποία εμφανίστηκαν λόγω της δραματικής κλιματικής αλλαγής, που επιταχύνει το λιώσιμο των παγετώνων!

Τα πέντε αυτά νησιά, των οποίων η έκταση κυμαίνεται από 900 έως 54.500 τετραγωνικά μέτρα, ανακαλύφθηκαν κοντά στον παγετώνα Nansen, στα ανοιχτά των ακτών του αρχιπελάγους Novaya Zemlya, από φοιτήτρια που επέβαινε σε ερευνητικό σκάφος του Ρωσικού Ναυτικού στα τέλη του 2016. Και τώρα έρχεται η επίσημη επιβεβαίωση για τη στενάχωρη αυτή ανακάλυψη...

«Πραγματοποιήθηκε τοπογραφική έρευνα στα νέα νησιά. Χαρακτηρίστηκαν λεπτομερώς και φωτογραφήθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τη Ρωσία να έχει αυξήσει τη στρατιωτική και εμπορική της παρουσία στην Αρκτική, καθώς η περιοχή γίνεται ολοένα και περισσότερο προσβάσιμη από το λιώσιμο των πάγων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας έχει ανακοινώσει ότι οι θερμοκρασίες είναι σήμερα έξι με επτά βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από την περίοδο 1961-1990, ενώ παγκοσμίως οι θερμοκρασίες είναι περίπου ένας βαθμός πάνω!