Ο Μπόρις Τζόνσον πετά το μπαλάκι των εκλογών στους υποστηρικτές μίας νέας αναβολής του Brexit

Gazzetta team
Ο Μπόρις Τζόνσον πετά το μπαλάκι των εκλογών στους υποστηρικτές μίας νέας αναβολής του Brexit
Ο Μπόρις Τζόνσον επέμεινε το απόγευμα της Δευτέρας ότι δεν θέλει πρόωρες εκλογές, προειδοποίησε όμως τους βουλευτές που κινούνται στην κατεύθυνση της αποτροπής ενός Brexit χωρίς συμφωνία ότι δεν πρόκειται να δεχτεί μία νέα εναβολή της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρώην υπουργοί των Συντηρητικών έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με βουλευτές των Εργατικών και αναμένεται να επιχειρήσουν να αποτρέψουν νομοθετικά την άτακτη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου και να επιτύχουν μία νέα αναβολή για τις 31 Ιανουαρίου 2020,

Το νομοσχέδιο θα απαιτεί από τον Τζόνσον να ζητήσει από την ΕΕ να αναβληθεί το Brexit, αν έως τις 19 Οκτωβρίου δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει μια νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες, ή δεν έχει λάβει την έγκριση της βουλής για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Μιλώντας έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι μία τέτοια κίνηση θα καταστήσει τις περαιτέρω συνομιλίες με την ΕΕ επί μίας νέας συμφωνίας «αδύνατες».

Ο ίδιος εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά σίγουρος ότι μπορεί να επιτύχει μία συμφωνμία με την ΕΕ, αν έχει την υποστήριξη των βουλευτών. Τόνισε επίσης ότι δεν θέλει μία «χωρίς νόημα νέα αναβολή», πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εγώ να αναβάλλω το Brexit» δήλωσε ο Τζόνσον.

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, ο Τζόνσον επιθυμεί να εμφανιστεί ως εκφραστής της θέλησης του βρετανικού λαού και να κατηγορήσει τους βουλευτές για την προκήρυξη των νέων εκλογών, που αναμένονται εντός έξι εβδομάδων.

Το BBC αναφέρει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να προκηρύξει τελικά πρόωρες εκλογές για τις 14 Οκτωβρίου. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται ίσως και αύριο Τετάρτη.

Πηγή: reader.gr