Φόβοι για γενοκτονία από τις φωτιές φυλής του Αμαζονίου που ανακαλύφθηκε μόλις πριν έναν μήνα! (vid)

Gazzetta team
Φόβοι για γενοκτονία από τις φωτιές φυλής του Αμαζονίου που ανακαλύφθηκε μόλις πριν έναν μήνα! (vid)
Eίναι ασαφές αν οι άντρες στο βίντεο είναι ακόμα ζωντανοί...

Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες, δυστυχώς, οι άγριες πυρκαγιές στον Αμαζόνιο να έχουν προκαλέσει, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, γενοκτονία σε μία πρόσφατα ανακαλυφθείσα φυλή!

Όπως προειδοποίησε ο διευθυντής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, οι φωτιές στη Βραζιλία, που εξαφανίζουν τον «πνεύμονα της Γης», προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, δεν αποκλείεται να έχουν, ήδη, εξαφανίσει και τους νομάδες Awa, οι οποίοι κινηματογραφήθηκαν μόλις πριν έναν μήνα για πρώτη φορά! Στους Awa δεν αρέσει ο «έξω» κόσμος και για αυτό θεωρήθηκε πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι εθεάθησαν και τους «έπιασε» η κάμερα.

Οι αυτόχθονες ζουν στα απομακρυσμένα βραζιλιάνικα δάση του Maranhão -τα οποία έχουν πληγεί σοβαρά από τις πρόσφατες πυρκαγιές- και τώρα, ο σκηνοθέτης της Survival International, Stephen Corry, που έχει αναλάβει να «τρέξει» το ντοκιμαντέρ με τα πλάνα των Awa, δήλωσε πως «είναι ασαφές αν οι άντρες στο βίντεο είναι ακόμα ζωντανοί»!

Και συμπλήρωσε: «Αυτές οι πυρκαγιές δεν είναι, πλέον, μόνο μια περιβαλλοντική καταστροφή, είναι επίσης δυνητικά γενοκτονικές. Ενθαρρύνοντας τους εισβολείς της γης και τους κτηνοτρόφους, που έβαλαν αυτές τις πυρκαγιές, ο πρόεδρος Μπολσονάρου υπογράφει ένα ένταλμα θανατικής ποινής για τις αδέσποτες αυτές φυλές, των οποίων τα σπίτια βρίσκονται μέσα στις φλόγες. Εάν το δάσος τους καταστραφεί, απλά δεν θα επιβιώσουν».

Η φυλή Awa, γνωστή και ως «η πιο απειλούμενη φυλή της Γης», αντιμετωπίζει, ήδη, τεράστιο πρόβλημα λόγω της αποψίλωσης. Το πρόσφατο υλικό των Awα καταγράφηκε από τον Flay Guajajara, ένα μέλος της γειτονικής φυλής Guajajara, που είπε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η ταινία θα παράγει κάτι θετικό. Μακάρι να έχει αντίκτυπο σε όλον τον κόσμο, για να προστατεύσουμε τον λαό μας και το δάσος μας».