Προκαλεί η Τουρκία, θα βγάλει δεύτερο σεισμογραφικό τον Αύγουστο

Gazzetta team
Προκαλεί η Τουρκία, θα βγάλει δεύτερο σεισμογραφικό τον Αύγουστο
Ένα Drone τουρκικής κατασκευής, τύπου Bayraktar, πέταξε πάνω από τα γεωτρύπανα FATIH και YAVUZ.

Σε υψηλά επίπεδα διατηρεί την λεκτική ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, παρά το ότι Αθήνα και Λευκωσία δείχνουν να μην ακολουθούν τις τουρκικές προκλήσεις. Κι αυτό, παρά το ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν σταματούν να προκαλούν την Κύπρο, με πιο πρόσφατη την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στην Αμμόχωστο, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Χθες Δευτέρα, μάλιστα η Άγκυρα προκάλεσε και από αέρως, με πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την Κυπριακή ΑΟΖ. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ένα Drone τουρκικής κατασκευής, τύπου Bayraktar, πέταξε πάνω από τα γεωτρύπανα FATIH και YAVUZ, τα οποία μάλιστα συνοδεύονται από πολεμικά πλοία και υποβρύχια. Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του τούρκου υπουργού άμυνας από τα Κατεχόμενα, με τον Χουλουσί Ακάρ να στέλνει νέες προειδοποιήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δίκαια μας. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Μην δοκιμάσει κανείς την ισχύ μας, δεν θα έχει καλά αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι απειλή. Περιμένουμε μια λύση. Αν όμως προκύψουν τετελεσμένα χωρίς την επιθυμία μας, δεν θα τα αναγνωρίσουμε», είπε ο Χουλουσί Ακάρ, στην ίδια γραμμή που τοποθετείται όλο το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: Insider.gr