Η στιγμή που ένα power bank εκρήγνυται στο σακίδιο νεαρής (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που ένα power bank εκρήγνυται στο σακίδιο νεαρής (vid)
Σοκαριστικό βίντεο δείχνει την έκρηξη ενός power bank στο σακίδιο μίας τουρίστριας στο αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης.

Oι κάμερες του κλειστού κυκλώματος στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Τσιάνγκ Μάι», στην Ταϊλάνδη κατέγραψαν τη στιγμή που το power bank εξερράγη στο σακίδιο μίας κοπέλας.

Το περιστατικό συνέβη στις 21 Ιουλίου και δείχνει την κοπέλα να κατευθύνεται προς την είσοδο του αεροδρομίου την ώρα που το power bank παίρνει φωτιά.

Στη συνέχεια η κοπέλα πετάει την τσάντα της κάτω και μόλις το power bank βγαίνει έξω από αυτήν, την ξαναπιάνει, ενώ η συσκευή εκρήγνυται όταν ένας υπάλληλος του αεροδρομίου πάει να την πιάσει.

Σύμφωνα με τις αρχές, η κοπέλα δεν τραυματίστηκε αλλά κάηκε η μπλούζα της.

Οι Αρχές του Αεροδρομίου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν τους τουρίστες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν εάν ταξιδεύουν με power bank και τόνισαν ότι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν στις αερομεταφορές.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου, «Τα απομεινάρια της συσκευής έδειξαν ότι η φωτιά και η έκρηξη ξέσπασαν λόγω του μικρού βραχυκυκλώματος. Οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν power bank με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 32,000 mAh γιατί μία έκρηξη σαν κι αυτή, μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη».