Ρουμανία: Ομολόγησε ο δράστης των δύο δολοφονιών νεαρών γυναικών (vid)

Gazzetta team
Ρουμανία: Ομολόγησε ο δράστης των δύο δολοφονιών νεαρών γυναικών (vid)
«Ομολόγησε τα γεγονότα. Πρόκειται για δύο έφηβες» δήλωσε ο δικηγόρος Μπόγκνταν Αλεξάντρου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην κατοικία του υπόπτου στο Καρακάλ. Ο ίδιος αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο 65χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της 15χρονης Αλεξάντρα στην πόλη Καρακάλ, στη νότια Ρουμανία, ομολόγησε ότι σκότωσε την ίδια κι άλλη μία νεαρή κοπέλα, έγινε γνωστό σήμερα από τον δικηγόρο του, σε μια υπόθεση που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης της χώρας για τον τρόπο που οι αρχές τη διαχειρίστηκαν.

Ο Γκόργκι Ντίνκα, μηχανικός στο επάγγελμα, κρατείται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τους θανάτους της Αλεξάντρα Μακεσάνου, που εθεάθη τελευταία φορά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, και της Λουίζα Μελένκου, ηλικίας 18 ετών, η εξαφάνιση της οποίας δηλώθηκε τον Απρίλιο.

Αφού για 24 ώρες αρνείτο πεισματικά να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών, κατόπιν ο 65χρονος «παραδέχθηκε τα γεγονότα. Πρόκειται για δύο έφηβες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Αλεξάντρου Μπογκντάν.

«Ο Γκόργκι Ντίνκα κατηγορείται για φόνο. Θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε (την Αλεξάντρα), αφού την απήγαγε και τη βίασε» εξήγησε από την πλευρά της η Γκιοργκιάνα Χόσου, της Εισαγγελίας στη Μάχη κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος, που έχει αναλάβει την έρευνα.

«Έχουμε ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο στην περίπτωση και του δεύτερου θύματος» συμπλήρωσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι η ανάκριση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την ίδια, η Αλεξάντρα δολοφονήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο αφότου την αιφνιδίασε ο δράστης, ενώ εκείνη προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

«Όμως, κατά τη γνώμη μου, πρόθεσή του ήταν από την αρχή να τη σκοτώσει» υπογράμμισε η Χόσου.

Από τα πρώτες έρευνες στο σπίτι και τον κήπο του άνδρα, δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην οικία του, κατηγορώντας τους αστυνομικούς για «ανικανότητα».

Η οργή ξεχείλισε όταν ένα ζευγάρι αποκάλυψε ότι είχε δηλώσει τον Απρίλιο την εξαφάνιση, στην ίδια περιοχή, της 19χρονης κόρης του Λουίζα. Η αστυνομία είχε δυσανασχετήσει στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει έρευνα, υποστηρίζοντας ότι χωρίς καμία αμφιβολία το κορίτσι το είχε σκάσει «στο πλευρό ενός γοητευτικού πρίγκιπα», όπως αφηγήθηκε η οικογένεια.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η Λουίζα ήταν το δεύτερο θύμα του 65χρονου.

«Ο πελάτης μου επιβεβαίωσε ότι οι δύο έφηβες τον ακολούθησαν με τη θέλησή τους, όμως και στις δύο περιπτώσεις, λίγο μετά διαπληκτίστηκαν και τις χτύπησε με τα πλήγματα που τους κατέφερε να οδηγήσουν στον θάνατό τους» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Η Αλεξάντρα Μακεσάνου τηλεφώνησε στο ευρωπαϊκό νούμερο έκτακτης ανάγκης 112 τρεις φορές, λέγοντας ότι την είχαν απαγάγει ένας άνδρας, ενώ έκανε ωτοστόπ στον δρόμο για το σπίτι της.

«Έρχεται, έρχεται» ούρλιαζε το κορίτσι, προτού διακοπεί η επικοινωνία, όπως περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Ίοαν Μπούντα, που έκτοτε έχει απομακρυνθεί από το πόστο του.

Όπως αποδείχθηκε, οι αρχές χρειάστηκαν 19 ώρες για να καταφέρουν να εντοπίσουν και να κάνουν έφοδο στην κατοικία του Ντίνκα, καθώς προσπαθούσαν μάταια να βρουν από πού τηλεφωνούσε το άτυχο κορίτσι μην έχοντας τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ έχασαν χρόνο για να βγάλουν περιττά εντάλματα έρευνας.

Χιλιάδες Ρουμάνοι βγήκαν στους δρόμους χθες κατά της κυβέρνησης, εξοργισμένοι από την ολιγωρία των αρχών.

Οι εισαγγελείς έχουν εξακριβώσει ότι και τα δύο κορίτσια έκαναν ωτοστόπ για το χωριό τους από το Καρακάλ, όταν απήχθησαν.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή, αποπέμφθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ρουμανίας, τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας της περιοχής που εκτυλίχθηκε το δράμα όπως και ο περιφερειάρχης του Ολτ, καθώς κατηγορήθηκαν για τις εγκληματικές παραλείψεις στις έρευνες σχετικά με την εξαφάνιση δύο εφήβων κοριτσιών σε διάστημα λίγων μηνών.