Έβαψαν γαϊδούρια με μπογιά για να μοιάζουν με ζέβρες ώστε να διασκεδάσουν καλεσμένοι σε γάμο (vid)

Gazzetta team
Έβαψαν γαϊδούρια με μπογιά για να μοιάζουν με ζέβρες ώστε να διασκεδάσουν καλεσμένοι σε γάμο (vid)
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία η δημοσιοποίηση ενός βίντεο, που απεικονίζει δύο γαϊδούρια να έχουν βαφτεί με μπογιά ώστε να μοιάζουν με ζέβρες, στα πλαίσια γαμήλιας εκδήλωσης στην περιοχή της Ανδαλουσίας.

Το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων κι έχει γίνει αφορμή για χιλιάδες σχόλιο, που επικρίνουν την απαράδεκτη ενέργεια του ιδιοκτήτη του κέντρου να βάψει με μπογιά τα άτυχα ζώα, ώστε να δώσει ένα πιο εξωτικό ύφος στη γαμήλια δεξίωση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μάλιστα, των Ισπανών φιλόζωων, τα δύο γαϊδούρια παρέμειναν βαμμένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ήταν κι εκτεθειμένα στον καυτό ήλιο, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα.

Οι καταγγελίες έφτασαν μέχρι τις τοπικές αρχές της περιοχής, που ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση ζώων σε σόου κι εκδηλώσεις.

Ο ακτιβιστής Angel Tomás Herrera Peláez που τράβηξε το επίμαχο βίντεο δήλωσε πως η απόφαση των ιδιοκτητών του κέντρου δεξιώσεων δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ο ίδιος έχει γίνει μάρτυρας παρόμοιων περιστατικών, τόσο από τους εν λόγω ιδιοκτήτες όσο και από άλλους επιχειρηματίες στην περιοχή του Καντίθ, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα ζώα ως ατραξιόν για να προσελκύσουν μεγαλύτερη πελατεία.