Σοκαριστική εικόνα: Κατακρεούργησαν ελέφαντα για να κλέψουν τους χαυλιόδοντές του (pic)

Gazzetta team
Σοκαριστική εικόνα: Κατακρεούργησαν ελέφαντα για να κλέψουν τους χαυλιόδοντές του (pic)
Η άρση της απαγόρευσης κυνηγιού των ελεφάντων από την κυβέρνηση της Μποτσουάνα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις, που θεωρούν πως τα ζώα θα σφαγιαστούν κατά εκατοντάδες από τους λαθροθήρες.

Αντιμέτωποι με ένα από τα πιο φρικτά θεάματα στην σταδιοδρομία τους βρέθηκε ο Νοτιοαφρικανός φωτογράφος Justin Sullivan σε εθνικό πάρκο στην Μποτσουάνα της Αφρικής, όταν διαπίστωσε πως ένας από τα επιβλητικότερα θηλαστικά της ηπείρου είχε κυριολεκτικά κατακρεουργηθεί από λαθροθήρες, στην προσπάθειά τους να του αποσπάσουν τους υπερπολύτιμους χαυλιόδοντές του.

O Sullivan με τη βοήθεια ενός drone κατάφερε να καταγράψει τον νεκρό ελέφαντα, ενώ φρίκη προκαλεί το γεγονός πως οι λαθροθήρες είχαν ακρωτηριάσει την προβοσκίδα του.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως μόλις πριν μερικούς μήνες, η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας που φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς ελεφάντων σε ολόκληρο τον κόσμο, ήρε την απαγόρευση κυνηγιού των παχύδερμων άγριων ζώων, ααφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε δεκάδες συμμορίες λαθροκυνηγών να βάλουν ξανά στο στόχαστρο τους αφρικανικούς ελέφαντες, οι πληθυσμοί των οποίων μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.