Ακόμα τρέμει η Καλιφόρνια: Πάνω από 5.000 μετασεισμοί σε 36 ώρες (vid)

Gazzetta team
Ακόμα τρέμει η Καλιφόρνια: Πάνω από 5.000 μετασεισμοί σε 36 ώρες (vid)
Με το φόβο ενός νέου μεγάλου σεισμού ζουν οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας. Η γη δε σταματά να τρέμει. Μετά τη σεισμική δόνηση των 7,1 βαθμών έχουν ακολουθήσει σχεδόν 5.000 μετασεισμοί.

Στους ρυθμούς του Εγκέλαδου συνεχίζει να κινείται η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, καθώς μόνο μέσα στις τελευταίες 36 ώρες περισσότεροι από 5.000 μετασεισμοί εξακολουθούν να τρομοκρατούν τα περίπου 40 εκ. Αμερικανών που κατοικούν στην δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία σεισμική δόνηση μικρής ισχύος λαμβάνει χώρα σχεδόν κάθε 30 δευτερόλεπτα, στον απόηχο του σεισμού 7,1 Ρίχτερ που χτύπησε την νότια Καλιφόρνια το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σχεδόν 5.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και υδροδότηση, ενώ οι σεισμολόγοι εκτιμούν πως η συνεχής δραστηριότητα στην περιοχή είναι πιθανό να ενεργοποιήσει και το κοντινό ρήγμα του Αγίου Αντρέα, εκφράζοντας φόβους για μία ακόμα μεγαλύτερη δόνηση, καθώς το ίδιο ρήγμα ήταν υπεύθυνο για τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ του 1906 στο Σαν Φρανσίσκο, που άφησε πίσω 3.000 νεκρούς, 400.000 άστεγους και κατέστρεψε το 80% της αμερικανικής μεγαλούπολης.