Κύπρος: Ρωσικός αντιαεροπορικός πύραυλος S-200 από τη Συρία έπληξε τα Κατεχόμενα (pics & vids)

Gazzetta team
Κύπρος: Ρωσικός αντιαεροπορικός πύραυλος S-200 από τη Συρία έπληξε τα Κατεχόμενα (pics & vids)
Ότι το αντικείμενο που εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Πενταδάχτυλο είναι ένας ρωσικός πύραυλος S-200 επιβεβαίωσε πριν από λίγο το «υπουργικό» στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει o «Πολίτης» «πρωθυπουργός» στα Κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό και τόνισε ότι δεν έχουν διαρρεύσει τοξικά αέρια ή χημικές ουσίες.

Ο Τατάρ χαρακτήρισε το περιστατικό ως ατύχημα, ενώ από την πλευρά του ο «υπουργός Εξωτερικών» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι μίλησε για ένα σοβαρό περιστατικό, το οποίο ωστόσο δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

Η εκτίμηση του Οζερσάι ήταν εξ αρχής ότι πρόκειται για ρωσικής προέλευσης αντικείμενο: «Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του», δήλωσε το πρωί.

Ο Οζερσάι σημείωσε ότι η πτώση ήταν αποτέλεσμα των επιδρομών μεταξύ Ισραήλ και Συρίας και κάλεσε όλες τις γειτονικές χώρες να πράττουν με αυτοσυγκράτηση, καλώντας τις να λάβουν υπόψη την ασφάλεια των πολιτών άλλων χωρών.

Πηγή: reader.gr