Το Google Maps τους... έκαψε: Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε βάλτο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα (pic & vid)

Gazzetta team
Το Google Maps τους... έκαψε: Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε βάλτο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα (pic & vid)
Τελικά, ακόμα κι η τεχνολογία κάνει λάθη μερικές φορές...

Μία εκτός προγράμματος περιπέτεια, έζησαν την προηγούμενη εβδομάδα εκατοντάδες οδηγοί κι επιβάτες στην πολιτεία του Κολοράντο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ.

Όλα ξεκίνησαν εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος στον αυτοκινητόδρομο Pena Boulevard που καταλήγει στο αεροδρόμιο της αμερικανικής μεγαλούπολης, το οποίο κι άρχισε να προκαλεί αρκετές καθυστερήσεις στη διέλευση των οχημάτων.

Πολλοί από τους οδηγούς που κατευθύνονταν τη στιγμή εκείνη στο αεροδρόμιο αποφάσισαν να ζητήσουν την βοήθεια της τεχνολογίας, όταν στα κινητά τους ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης ανέβηκε από τα 20 στα 43 σχεδόν λεπτά και το Google Maps δεν τους απογοήτευσε (ή έτσι τουλάχιστον νόμιζαν αρχικά).

Έτσι, η δημοφιλής εφαρμογή που επιλέγεται καθημερινά από εκατομμύρια οδηγούς σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπέδειξε στους χρήστες πως μέσω μίας παράκαμψης θα μπορούσαν να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα, μειώνοντας τον χρόνο μετάβασης στο αεροδρόμιο στα 23 λεπτά, γεγονός που ώθησε εκατοντάδες οδηγούς προς την προαναφερθείσα παράκαμψη.

Εκεί, όμως, ξεκίνησαν και τα προβλήματα, καθώς η εφαρμογή της Google προέβλεψε τα πάντα, εκτός από την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η παράκαμψη - χωματόδρομος, η οποία μετά από συνεχείς βροχοπτώσεις είχε μετατράπει σε βάλτο με λάσπες, καθιστώντας την ολοκληρωτικά απροσπέλαστη.

Αποτέλεσμα του παραπάνω γεγονότος ήταν εκατοντάδες οχήματα που έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν τις οδηγίες του Google Maps και να στρίψουν στην παράκαμψη να εγκλωβιστούν και να ταλαιπωρηθούν για πολλές ώρες, καθώς πολλά από αυτά χρειάστηκαν την συνδρομή της οδικής βοήθειας για να ξεκολλήσουν από τις λάσπες και τα νερά.

Πληροφορίες: cbs.com