Υπόθεση Τοπαλούδη: Σε δίκη για βιασμό νεαρής ΑΜΕΑ ο 19χρονος κατηγορούμενος

Gazzetta team
Υπόθεση Τοπαλούδη: Σε δίκη για βιασμό νεαρής ΑΜΕΑ ο 19χρονος κατηγορούμενος
Σε δίκη για τον βιασμό 19χρονης ΑΜΕΑ οδηγείται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο νεαρός κατηγορείται για ομαδικό βιασμό από κοινού με έναν 23χρονο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, 19χρονης με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Ο βιασμός, σύμφωνα με το βούλευμα, τελέστηκε λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη την 18η Νοεμβρίου 2018.

Ο 19χρονος και ο 23χρονος, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, θα δικαστούν ως υπαίτιοι ότι στη Ρόδο, με πρόθεση και κατόπιν συναπόφασης, με σωματική βία και με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου, ανάγκασαν τη 19χρονη σε συνουσία και άλλη ασελγή πράξη.

Κατά το στάδιο της απολογίας τους ενώπιον της Ανακρίτριας οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες παρουσιάζοντας διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων.

Ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι συνευρέθη κι αυτός με την παθούσα, με τη συναίνεση της, αναιρώντας την προανακριτική του ομολογία και υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν προϊόν ξυλοδαρμού-βασανιστηρίων στα οποία τον υπέβαλαν οι αστυνομικοί.

Επιπλέον οι κατηγορούμενοι αντιφάσκουν τόσο ως προς τη θέση που είχε στο αυτοκίνητο ο αθίγγανος, όσο και ως προς το σημείο που βρισκόταν ο αθίγγανος όταν ο Αλβανός υποχρέωνε την παθούσα σε ασελγή πράξη.

Αντιφάσκουν ακόμη και στην περιγραφή των ασελγών πράξεων που τελέστηκαν. Ο Αλβανός αρνείται πλήρως τόσο τη χρήση βίας όσο και την τέλεση οποιοσδήποτε ερωτικού περιεχομένου πράξης.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιάννης Χριστοδούλου και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής η δικηγόρος κ. Μαρία Κρικοπούλου.

Πηγή: reader.gr